torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Han tar över rodret hos Kronans Apotek: ”Tagit ett stort ansvar i vår turnaround”

Publicerad: 29 november 2021, 08:26

Hannes Hasselrot blir vd för Kronans Apotek.

Hannes Hasselrot blir ny vd för Kronans Apotek. Han har den senaste tiden haft det operativa ansvaret för kedjan. ”Apoteksbranschen ännu i början på sin transformationsresa”, säger han i en kommentar.

Ämnen i artikeln:

Kronans Apotek

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Intervju med Hannes Hasselrot – så tar apotekskedjan matchen mot nätaktörerna 

I slutet av augusti kom beskedet att Anders Torell skulle sluta som vd för Kronans Apotek. 

Nu har ägaren Oriola gjort klart med hans efterträdare, Hannes Hasselrot tar över. 

Han får även ansvaret för affärsområdet business area consumer inom Oriola. 

– Jag är glad att Hannes Hasselrot nu kan ta över rollen. Han är redan väl insatt i vår verksamhet och tagit ett stort ansvar i vår turnaround och våra organisationsförändringar. Jag ser fram emot att fortsätta jobba med Hannes, säger Oriolas vd Elisa Markula i en kommentar. 

Hon har den senaste tiden funderat som tillförordnad vd för kedjan. 1 december lämnar hon över ansvaret till Hannes Hasselrot. 

Han kom till Kronans Apotekt hösten 2019 med ansvaret att utveckla e-handeln. I maj utsågs att till kommersiell direktör för kedjan och sedan i september, när Anders Torell klev av, har han haft det operativa ansvaret för verksamheten. 

– Jag ser mycket fram emot att fortsätta utveckla Kronans Apotek till det bästa apoteket med en enad handel, fysiskt och digitalt, säger Hannes Hasselrot i en kommentar. 

Samtidigt konstaterar han att apoteksbranschen bara är i början av sin transformation. 

– I år kommer bli det första året sedan omregleringen 2010 där antalet apotek i Sverige är färre i december än i januari. Den här utvecklingen kommer att fortsätta och jag ser att vi på Kronans Apotek har goda förutsättningar att vara med på den resan, säger han och fortsätter: 

– De fysiska apoteken och de digitala kanalerna ska växa ihop och ge kunderna en enad handel. Då kommer vi att alltid kunna säga ja till kunden

Hannes Hasselrot har bland annat en bakgrund inom klädbranschen där han arbetat inom bolag som Peak Performance och Bestseller. Han har även arbetat inom skönhetsaktören Eleven där hans uppgift var att skapa förutsättningar för enad hände, digitalt och fysiskt. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev