lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Han ska lotsa textilföretaget in i framtiden: ”Helt rätt person”

Publicerad: 11 april 2023, 12:39

Andreas Drugge är ny vd för Himla.

Foto: Juliana Falldin

Textilföretaget Himla har tillsatt ny vd. ”Vi tror att han är helt rätt person att lotsa företaget framåt in i framtiden”, säger huvudägaren Annica Högström.

Ämnen i artikeln:

RekryteringDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Textil- och inredningsföretaget Himla har fått ny vd. Andreas Drugge, som närmast kommer från jobbet som vd för Tärnsjö Garveri, tillträder i dag.

– Vi tror att han är helt rätt person att lotsa företaget framåt in i framtiden. Jag vill säkra en trygg framtid för vårt företag och ta det till nästa nivå. Tillsammans med och under ledning av Andreas kommer Himlas varumärke att stärkas och förtydligas ytterligare. Andreas kommer även att vara en stark kraft i den fortsatta digitaliseringsprocessen. Han har en bred bakgrund som är ytterst lämplig i vårt arbete att stärka vår internationella position, säger Annica Högström i en kommentar.

Innan vd-jobbet hos Tärnsjö Garveri arbetade Andreas Drugge inom textil- och modebranschen, bland annat som vd för Resteröds och Kiss.

– Det här ska bli otroligt roligt. Jag känner mig stolt och hedrad över att få ansluta till Himlas team. Jag älskar familjeföretag med goda värderingar. Hållbarhet, miljö och kvalitet tillsammans med Himlas fantastiska formspråk är oslagbart i en tid av utmanande omvärldsfaktorer, säger han själv.

Himla grundades 1990. Annica Högström har varit huvudägare sedan 1996. I dag har bolaget egen e-handel samt tre konceptbutiker och tre outlets.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev