Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Hälsokedjan byter ledning – värvar Apotekets e-handelschef: ”En perfekt match”

Publicerad: 21 januari 2022, 10:43

Wictoria Glans blir koncernchef för Life.

Life tillsätter en ny koncernchef. Wictoria Glans, i dag affärsområdeschef för e-handel hos Apoteket tar över. Gunnel Åkerman blir i stället senior rådgivare samt styrelseledamot.

Ämnen i artikeln:

Life

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Wictoria Glans är en kommersiellt driven ledare som ser förändring och utveckling som självklara framgångsfaktorer. Hennes breda erfarenhet inom detaljhandel med fokus på digital handel och transformation gör henne till en perfekt match till Life, säger styrelseordförande Thommy Nilsson i en kommentar. 

Rekryteringen av Wictoria Glans speglar Lifes digitala ambitioner, skriver kedjan i ett pressmeddelande. 

I dag är hon affärsområdeschef för e-handel hos Apoteket. Totalt har hon arbetat nio år inom bolaget i olika roller. 

JC är en av hennes tidigare arbetsgivare där hon bland annat var försäljningschef. Wictoria Glans har också varit finanschef hos Svensk Handel i början av 2000-talet. 

– Jag är glad och stolt över att få denna möjlighet. Life är en stark och uppskattad aktör på samtliga marknader där man är verksam. Tillväxten i hälsobranschen är fortsatt mycket hög och med hjälp av alla fantastiska medarbetare, franchisetagare och samarbetspartners har Life en unikt stark möjlighet att fortsätta att utvecklas på den resa som påbörjades för mer än 20 år sedan, säger Wictoria Glans själv om det nya uppdraget. 

Gunnel Åkerman, som varit koncernchef sedan i november 2017, kommer även framöver att vara aktiv i bolaget som senior rådgivare. Hon tar även plats i Lifes styrelse.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev