Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

H&M-veteranen ska utveckla designhuset – tar över som vd efter grundaren

Publicerad: 23 september 2021, 07:39

Daniel Hansson tar över som vd för Design House Stockholm efter grundaren Anders Färdig.

Daniel Hansson, med 15 års erfarenhet från H&M, kliver in som ny vd för Design House Stockholm i december. Samtidigt får bolaget en ny storägare.


Efter 30 år är Anders Färdig redo att lämna över sitt livsverk i någon annans händer. 

I december kliver Daniel Hansson in som ny vd för bolaget. 

– Vi har en god lönsamhet i ryggen, och med Daniel Hansson föll alla pusselbitarna på plats: en vd som brinner för design som konkurrensmedel och som kan göra Design House Stockholm ännu starkare på den internationella marknaden. Med Daniel och en ny ung styrelse ser jag som grundare ljust på framtiden, säger Anders Färdig i en kommentar. 

Daniel Hansson har bland annat ett förflutet inom H&M-gruppen. Där har han arbetat i olika ledande roller och med olika utvecklingsprojekt under 15 år. Han var en av grundarna bakom Afound. Han har också varit global chef för H&M:s kundklubb och jobbat med affärsutveckling globalt, mer mera. 

– Att tillsammans med skickliga formgivare kunna utveckla designidéer i kombination med att ge fler människor i världen Design House Stockholms kunderbjudande är för mig oerhört givande. Företaget växer redan starkt på exportsidan, inte minst i USA, och i dag sker mer än 50% av försäljningen via digitala kanaler. Jag ser fram mot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med ledningsgruppen, alla kollegor samt partners, säger han i en kommentar. 

1 december tar han över. Anders Färdig kommer fortsatt att vara en del av styrelsen och ska dessutom, under en övergångsperiod, fungera som bolagets kreativa ledare. 

Det är inte bara på vd-posten det sker ett skifte. Design House Stockholm får även en ny storägare i Åke Sundvall Holding som kommer att äga 31 procent av aktierna. 

Familje Färdig äger 61 procent, men kan tänka sig att minska sin andel till förmån för bolagets nya vid. Dessutom ägare närliggande intressenter åtta procent av aktierna. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev