Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Grundaren kliver in tillfälligt när Grandpas vd lämnar bolaget

Publicerad: 1 februari 2021, 13:48

Grandpa byter vd. Helene Forsberg lämnar sin post efter tolv år. Grundaren och delägaren Jonas Pelz kliver in som tillförordnad i avvaktan på att en ny vd rekryterats.


Ämnen i artikeln:

Mode

Helena Forsberg har varit vd för Grandpa i tolv år. Men nu är hon och ägarna överens om att det är dags att deras vägar skiljs åt.

– Detta är ett beslut som vuxit fram över tid och vi går skilda vägar som de bästa av vänner. Dock är det ett beslut som är emotionellt tufft. Utan Helenes energi, kunskap om branschen, affärsmannaskap och jävlar anamma hade vi aldrig varit där vi är i dag. Vi har henne att tacka för i stort sett allt, säger Jonas Pelz i en kommentar.

Under Helena Forsbergs ledning har Grandpa nått en omsättning om 50 miljoner kronor per år genom expansion med butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö samt genom att att öppna e-handel.

– Jag är otroligt stolt över vår resa och det vi har byggt upp med Grandpa. Vårt varumärke, kurerade sortiment, vår digitala utveckling, vårt kundmöte och inte minst vår dedikerade och fantastiska Grandpafamilj. I utmanande tider är det bra med förändring. Det är ett utmanande men också väldigt spännande retailklimat där det finns många nya möjligheter för både mig och Grandpa, säger hon.

Formellt lämnar Helena Forsberg sin post 31 mars. Arbetet med att rekrytera hennes efterträdare inleds nu. Tills denne är på plats kliver Jonas Pelz in som tillförordnad vd.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Mode

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev