Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Granit byter vd – tidigare toppchefen gör comeback hos Bergendahls: ”Utmärkt för uppdraget”

Publicerad: 16 augusti 2022, 11:30

Håkan Åkerström är tillbaka hos Bergendahls & Son som vd för Granit.

Granit byter vd – igen. Håkan Åkerström, som tidigare var vd för Bergendahls Food, tar över. ”Att få leda utvecklingen av Granit är en spännande utmaning”, säger han i en kommentar.


Ämnen i artikeln:

Granit

I juni 2021 klev Thomas Dunaker in som tillförordnad vd när Carolin Hjelte lämnade bolaget. I oktober samma år blev han permanent på posten. Nu, mindre än ett år senare, meddelare ägaren Bergendahls & Son, att han går vidare till nya arbetsuppgifter inom koncernen. 

I stället ska Håkan Åkerström leda kedjan. Han tillträder i dag. 

För honom blir det här comeback inom koncernen. Innan storaffären med Axfood genomfördes var han vd för Bergendahls Food.

– Jag är mycket glad över att Håkan är tillbaka inom koncernen och tar vid arbetet med att stärka Granits affärsmodell och marknadsposition. Håkan är en uppskattad ledare, han har ett starkt affärsfokus och en mycket gedigen erfarenhet inom logistik och varuflöde. Hans bakgrund är utmärkt för uppdraget och det blir mycket intressant att följa utvecklingen framåt, säger koncernchef Lars Ljungälv. 

LÄS OCKSÅ: Granit ser potential att växa med fler butiker – men vill inte nämna något antal

Håkan Åkerström har tidigare varit vd för Martin & Servera samt Dagab och haft ledande poster inom både Plantagen och Lindex. 

– Att få leda utvecklingen av GRANIT är en spännande utmaning. Det sker intressanta förändringar på marknaden just nu, med nya strukturer och förändrade köpmönster. Det finns många fina värden i Granit och jag ser fram emot att transformera bolaget till nya marknadsförutsättningar tillsammans med mina kollegor, både i Sverige och internationellt. Samtidigt är det viktigt att Granit behåller det som gör kedjan unik. Jag är hedrad över att ha fått förtroendet och också glad över att vara tillbaka inom Bergendahls, säger han i en kommentar. 

LÄS OCKSÅ: Alla Bergendahls kedjor glänste inte lika mycket – både Glitter och Granit tappade 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Granit

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev