onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Godiskedjan värvar dagligvaruveteranen – Jan Richter blir ny vd för Hemmakväll

Publicerad: 7 september 2021, 13:41

Jan Richter blir vd för Hemmakväll.

Foto: Agneta Renmark

Hemmakväll värvar ny vd från Willys. Jan Richter, som också har ett förflutet inom Nettos svenska verksamhet, blir ny vd.

Ämnen i artikeln:

Hemmakväll

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Hemmakväll står utan vd sedan Ulrika Wallberg blev ny vd för Estrella. 

Nu har godiskedjan gjort klart med en ny. 

Jan Richter tar över. 

– Jag är mycket glad över att vi rekryterat Jan Richter till rollen som Hemmakvälls vd. Jan kommer att bidra med sin breda erfarenhet från olika kommersiella roller. Han har stor konsumentförståelse, gedigen erfarenhet av att arbeta med starka varumärken och har konsekvent levererat starka resultat i sina tidigare roller. Dessutom är Jan omvittnat en uppskattad, tydlig och inspirerande ledare bland sina medarbetare, vilket vi värderar högt, säger styrelsens ordförande Jan Wallberg.

I dag är Jan Richter försäljningschef för Willys. Innan dess var han affärsutvecklare på Tingstad. Han är också en bakgrund som vd och inköps- och marknadsdirektör för Nettos svenska verksamhet där han arbetade i 14 år. 

– Det ska bli otroligt spännande och inspirerande samtidigt som jag naturligtvis är oerhört ödmjuk inför uppgiften. Jag ser fram emot att tillsammans med styrelse, medarbetare, franchisetagare och affärspartners fortsätta utveckla Hemmakväll, säger Jan Richter. 

Han tillträder senast i mars 2022. Fram tills dess fungerar ekonomichef Gunilla Ramde som tillförordnad vd. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev