tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Eric Lundbergs snabba karriär inom jätten – blir vd för Ica Sverige: ”Oerhört hedrande”

Publicerad: 23 augusti 2022, 08:49

Eric Lundberg ersätter Anders Svensson som vd för Ica Sverige. Foto: Helen Preutz/Pressbild

Anders Svensson lämnar Ica Sverige, där han varit vd i 13 år. Ny vd blir Eric Lundberg, som plockas från vd-rollen på Apotek Hjärtat. ”Det visar att vårt fokus på intern rörlighet och den successionsprocess vi jobbar med gör att vi kan bygga ledare för våra tyngsta roller”, säger Claes-Göran Sylvén, ordförande Ica Gruppen.

Ämnen i artikeln:

Apotek HjärtatIca SverigeIca Gruppen

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Den 1 september tillträder Eric Lundberg som vd för Ica Sverige. Anders Svensson slutar i slutet av september. 

− Jag känner mig oerhört hedrad att få förtroendet att driva Ica-idén vidare genom Ica Sverige i en för dagligvarubranschen både spännande och utmanande tid. Att bidra till att göra varje dag lite enklare för våra kunder, i samverkan med medarbetare och handlare, känns viktigare än någonsin, säger Eric Lundberg i ett pressmeddelande. 

Eric Lundberg började jobba som vd för Ica Gruppens dotterbolag Apotek Hjärtat i maj 2021. Dessförinnan har han bland annat varit koncernchef på Kjell & Company.

− Jag känner en stor stolthet att tillsammans med alla drivna handlare och medarbetare ha stärkt Icas varumärke och position på marknaden, ökat försäljning och lönsamhet samt drivit Ica Sveriges digitala transformation. Beslutet att lämna Ica har växt fram under våren och det känns nu som en lämplig tidpunkt för mig att lämna över till Eric, säger Anders Svensson som varit vd för Ica Sverige sedan 2009.

LÄS OCKSÅ: Ica Sveriges nya vd om dystra försäljningstrenden: ”Vet att det finns planer” 

Monika Magnusson är blir ny vd för Apotek Hjärtat, hon är i dag försäljningschef för bolaget. Foto: Pressbild

Monika Magnusson har utsetts till ny vd för Apotek Hjärtat efter Eric Lundberg. Hon har sedan 2020 varit försäljningsdirektör för Apotek Hjärtat.

− Givetvis är jag ödmjuk inför rollen, men samtidigt trygg i att alla mina kolleger runtom i Hjärtat har kompetensen och omtanken på plats. Jag ser fram emot att tillsammans med dem fullfölja vår plan att bygga ihop våra redan så uppskattade fysiska kundmöten med nya digitala möjligheter till den allra bästa helhetsupplevelsen, säger Monika Magnusson. 

− Med anledning av de förändringar som nu sker är jag stolt över att vi har kunnat göra interna tillsättningar till alla dessa viktiga roller inom Ica Gruppen, där jag räknar in även Nina Jönsson givet hennes bakgrund inom Ica. Det visar att vårt fokus på intern rörlighet och den successionsprocess vi jobbar med gör att vi kan bygga ledare för våra tyngsta roller. Jag känner mig förväntansfull och glad över de ledare, medarbetare och handlare som finns i Ica-familjen när vi nu tar oss an framtiden i en minst sagt spännande och utmanande tid, kommenterar Claes-Göran Sylvén, ordförande Ica Gruppen.

LÄS OCKSÅ: Konsumenternas stora skräck – nu förbereder sig alla på lågkonjunktur 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev