Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Efter förvärvet – han ska leda den nya e-handelsutmanaren: ”Fokus på att växa”

Publicerad: 11 januari 2022, 10:01

Niklas Ekdahl blir ny vd för We are spindye – som byter namn.

Foto: Pressbild

We are spindye stuvar om I ledningen efter förvärvet av Best of brands. Niklas Ekdahl, som tidigare varit vd hos förvärvet, ska leda bolag. Samtidigt väntar ett namnbyte.


Ämnen i artikeln:

Best of BrandsOdd Molly

I december kunde Market berätta att Best of brands köps upp av We are spindye. Redan i somras förvärvades Odd Mollys modeverksamhet.  

Målet är att skapa en ledande e-handelsaktör. 

Ett namnbyte är på gång. We are spindye ska i framtiden heta MBRS Group. 

Dessutom genomför bolaget nu förändringar i ledningen. Niklas Ekdahl, som tidigare lett Best of Brands, tar över som vd. 

– Niclas Ekdahl har en lång och gedigen erfarenhet som företagsledare inom e-commerce riktad mot konsument vilket vi kommer dra nytta av i den fortsatta expansionen av MBRS Group. Med en ny strategi för koncernen, som efter de betydande förvärven av Odd Molly och Best of Brands Group blivit en signifikant aktör inom livsstilsegmenten mode, heminredning och skönhet ligger fokus på att växa med lönsamhet och sätta slutkonsumenten i fokus och där passar Niclas Ekdahl perfekt, säger styrelseordförande Gustaf Öhrn i en kommentar. 

Innan Best of brands har Niklas Ekdahl bland annat varit vd för Viaplay och Showmax. Han har ett förflutet inom Ikea. 

– Jag är naturligtvis hedrad över att bli tillfrågad och jag ser otroligt mycket fram emot att få leda den dagliga verksamheten i denna spännande grupp av bolag, säger han i en kommentar. 

Andreas Andrén, tidigare vd för We are spindye, kommer att leda ett nybildat dotterbolag som ska ha fokus på fashion tech. 

– I hans nya roll kommer vi nu kunna få hävstång från hans unika och enorma kunskap inom textilteknologi, vilket är ett område han nu kan fokusera på helt och hållet, säger Gustaf Öhrn. 

LÄS MER: Best of brands köps upp av utmanaren: ”Tanken är att bygga en större grupp”

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Best of BrandsOdd Molly

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev