Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Coronakrisen försenar uppdelningen av Qliro – nu tillsätter gruppen ny vd

Publicerad: 5 maj 2020, 05:16

Nuvarande finansdirektören Mathias Pedersen får uppdraget att leda den slutgiltiga delningen av Qliro Group. 1 juni tar han över som vd efter Marcus Lindquist.


Läs mer: Nu delas Qliro Group upp – då väljer vd:n att kliva av: ”Välpositionerade”

– Jag ser fram emot att slutföra uppdraget med att dela upp gruppen. Som tidigare kommunicerats är planen att notera dotterbolaget Qliro AB och att dela ut Cdon till Qliro Groups aktieägarna, säger Mathias Pedersen i en kommentar.

Redan i februari meddelades det att Marcus Lindqvist skulle lämna sin post under våren 2020 då arbetet med att separera gruppens bolag skulle geniomföras då.

Coronakrisen kom emellertid emellan vilket gör att den processen drar ut på tiden. Därmed får nu Mathias Pedersen uppdraget att slutföra jobbet.

– Mathias har en gedigen finansiell och operativ kompetens och erfarenhet som CFO för flera börsnoterade bolag och har därtill arbetat med investeringar för ledande institutioner. Vi har arbetat tillsammans med genomförandet av Qliro Groups strategi och jag ser framemot att slutföra uppdelningen av koncernen med Mathias som vd, säger styrelseordförande Christoffer Häggblom.

Mathias Pedersen har arbetat inom Qliro Group sedan 2016. Han har tidigare erfarenhet från Kinnevik, East Capital, Wallenberg-stiftelserna och Investor.

David Granath, i dag head of business control, ersätter Mathias Pedersen som finansdirektör.

Förändringarna sker från och med 1 juni.

Läs mer: Qliro delar upp verksamheten – funderar på att sälja eller börsnotera Nelly

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev