söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Coop Sveriges vd kliver av: ”Naturligt tillfälle att lämna”

Publicerad: 17 december 2021, 10:12

Magnus Johansson lämnar Coop vid årsskiftet.

Foto: Andreas Heneborn

Magnus Johansson kliver av som vd för Coop Sverige vid årsskiftet. ”Jag har kommit fram till att det är ett naturligt tillfälle att lämna bolaget”, säger han.

Ämnen i artikeln:

Coop

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


2017 blev Magnus Johansson vd för Coop Sverige. Nu lämnar han bolaget.

Under de fem år som han varit vd för bolaget så har Coop Sverige genomfört en stor förändringsresa.

När bolaget nu går in i nästa fas väljer Magnus Johansson att kliva av.

– Jag är särskilt stolt över de innovationer som vi har lanserat under min tid som vd. Jag tänker då främst på Scan & Pay och hållbarhetsdeklarationen och modet att investera och bygga ny organisation för framtiden. Coop Sverige går nu in i en ny fas efter en väldigt intensiv period senaste året och jag har efter en tids funderingar kommit fram till att det är ett naturligt tillfälle att lämna bolaget och gå vidare till andra utmaningar.

Magnus Johansson jobbar året ut. Redan i dag kliver KF:s vd Marie Nygren in som tillförordnad vd för Coop Sverige. Samtidigt tar KF:s styrelseordförande Leif Linde ett större ansar genom att bli arbetande styrelseordförande samt styrelseordförande för Coop Sverige.

– Magnus har varit framgångsrik i arbetet med att utveckla Coop Sveriges verksamhet. Det har varit intensiva år med renodlingen, satsning på ett helautomatiserat lager, utveckling av sortiment- och inköpsverksamheten och nu senast en IT-attack att hantera och jag vill tacka för fint arbete under dessa år. Jag vill också önska honom stort lycka till i framtiden i nästa roll, säger Marie Nygren i en kommentar.

LÄS MER: Coops nya jätteaffär – tre företag tar över CBS: ”Fantastiskt att ha kommit i mål” 

LÄS MER: Coops egen Mr E-handel byter bransch: ”Bäbisen har ju blivit tonåring” 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev