tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Christina Ståhl kliver av vd-jobbet hos Bagaren och Kocken – hon tar över tillfälligt

Publicerad: 1 december 2022, 21:02

Christina Ståhl har varit vd för Bagaren och Kocken i tre år. Tidigare har hon lett bolag som MQ och Mio. Foto: Pressbild

Christina Ståhl lämmar uppdraget som vd för Bagaren och Kocken. ”Beslutet är helt mitt eget”, säger hon i en kommentar. Sortiment- och inköpschefen tar över ledarskapet tillfälligt.

Ämnen i artikeln:

Bagaren och Kocken

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Christin Ståhl har varit vd för Bagaren och Kocken snart tre år.

– Jag har haft tre fantastiska och givande, men också intensiva år med Bagaren och Kocken. Nu är rätt tid för en personlig paus och lite mer tid med familjen, innan det är dags att anta nya utmaningar, säger Christina Ståhl. 

När hon tillträdde som vd vid årsskiftet 2019/2020 befann sig bolaget i en expansiv fas och behovet av mer struktur och stabilitet var stort. 

Bagaren och Kocken är ett av de bolag som växte kraftigt under pandemin. Under 2020 fördubblade bolaget sin omsättning, men har efter det, liksom många andra bolag påverkats av förändrade kundbeteenden och en ökad konkurrens till följd av världsläget.  

LÄS OCKSÅ: Bagaren och Kocken tappade fart efter succéåret: ”Att spränga miljardvallen var ett tydligt mål” 

– Beslutet är helt mitt eget och jag vill tacka alla fantastiska medarbetare, leverantörer och samarbetspartners för de gångna årens alla glädjefyllda samarbeten, upplevelser och möten, fortsätter Christina Ståhl. 

Bagaren och Kocken ägs av Egmont. Från ägarhåll beklagas avhoppet. 

– Jag vill tacka Christina för hennes insatser för Bagaren och Kocken och för ett gott samarbete i styrelsen. Christina Ståhl har haft en viktig roll i bolagets utveckling under de senaste åren. Med sitt strukturerade arbetssätt och starka ledarskap har Christina också bidragit till en hög nivå av professionalism och ett positivt arbetsklimat, säger styrelseordförande Åke Cato. 

LÄS OCKSÅ: Unik kartläggning: Här är Sveriges 200 största e-handlare 2022 – ladda ner hela listan

Sortiment- och inköpsdirektören Charlotta Svarfvar har utsetts till interim-vd. Foto: Pressbild

Rekryteringen av en ny ordinarie vd har inletts. Till en sådan är på plats tar sortiment- och inköpschefen Charlotta Svarfvar över tillfälligt. 

– En av de viktigaste uppgifterna nu är att anpassa och utveckla bolaget för att möta denna utmaning. Jag är därför glad att Charlotta Svarfvar tackat ja till att agera interims-vd och driva arbetet vidare medan vi söker en permanent vd. Charlotta är en välrenommerad ledare med lång erfarenhet inom detaljhandel och känner organisationen och verksamheten väl, säger Cato Broberg. 

LÄS OCKSÅ: Ståhl är tillbaka – stor intervju om sorgen, nytändningen och miljardmålet 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev