söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Cervera får ny vd – med uppdrag att förbättra lönsamheten och bryta ny mark

Publicerad: 6 maj 2022, 11:42

Finanschefen Hans Redig Bolin blir ny vd för Cervera. Foto: Pressbild.

Han haft flera ledande befattningar inom Cervera. Nu tar finanschefen Hans Redig Bolin över som vd. ”Vi är övertygade om att vi har rätt ledare för att fortsätta bolagets positiva tillväxt med en hållbar tillväxt”, säger koncernchef Odd Sverre Arnøy.

Ämnen i artikeln:

Cervera

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I december kom beskedet att Peter Rimbäck lämnar jobbet som vd för Cervera. 

Då tog Odd Sverre Arnøy, vd för ägarbolaget Home Brands Holding över. Nu meddelar kedjan att finanschefen Hans Redig Bolin blir ny vd för kedjan. 

– Med hans gedigna kompetens och erfarenhet av bolaget är vi övertygade om att vi har rätt ledare för att fortsätta bolagets positiva tillväxt, både i Sverige och internationellt, med en hållbar lönsamhet, säger koncernchef Odd Sverre Arnøy i en kommentar. 

LÄS MER: Koncernchefen kliver in efter att Cerveras vd sagt upp sig: ”Hade önskat att Peter kunde fortsätta hos oss”

Hans Redig Bolin började hos Cervera 2013, då som chef för IT och supply chain. Sedan oktober 2015 har han varit finanschef. 

– Cervera är ett fantastiskt företag med ett starkt och omtyckt varumärke i ryggen och med otroligt engagerade medarbetare. Jag är både ödmjuk och stolt över att få leda vår fortsatta tillväxtresa tillsammans med våra nya ägare, ledningsgruppen och alla övriga medarbetare, säger Hans Redig Bolin själv i en kommentar. 

Cervera har vuxit kraftig de två senaste åren. Försäljningen har ökat med 50 procent till en omsättning på 1,5 miljarder kronor. Störst har tillväxten varit online.

LÄS MER: Efter förvärvet: Här är planen för Cervera och Kitchen i Sverige

Lönsamheten har emellertid försämrats på grund av en svagare bruttomarginal och ökade kostnader. 

I juni förra året köpte norska Home Brands-koncernen, där bland annat Kitchn ingår, Cervera. 

– Vi ingår numera i Nordens starkaste koncern inom vår bransch och har riktigt goda förutsättningar för att nå nya framgångar med en hållbar lönsamhet. Att vara digitalt drivna och optimera vår kundresa i alla kanaler för att vara så relevanta som möjligt kommer även fortsatt att vara vårt fokus. Dessutom vill våra ägare att vi bryter ny mark utanför vår hemmamarknad, säger Hans Redig Bolin. 

LÄS MER: Cervera stänger på flera orter: ”Det handlar om att vi haft en överetablering”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev