tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Cdon byter vd – Peter Kjellberg slutar när bolaget skiftar fokus för att bli lönsamt

Publicerad: 8 december 2022, 06:50

Peter Kjellberg slutar som vd för Cdon 1 jaunari.

Det blev bara ett år som vd för Cdon för Peter Kjellberg. Styrelsen och han har kommit överens om att han ska lämna sitt uppdrag 1 januari.

Ämnen i artikeln:

CdonVarselDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Peter Kjellberg slutar som vd för Cdon 1 januari, det har han och styrelsen kommit fram gemensamt skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Då har det gått ett år sedan han tillträdde på posten. Under det året har Peter Kjellberg byggt upp en ny organisation och lett arbetet med att omprofilera Cdon. 

– Jag är stolt över den organisation som vi skapat på Cdon och nöjd med de framsteg vi tagit för att ompositionera företaget, säger Peter Kjellberg i en kommentar. 

När Cdon 2.0 lanseras i början av 2023 skiftar fokus. Nu ska bolaget i stället fokusera på sin kärnverksamhet och på att bli lönsamt. 

Det arbetet kommer inledningsvis att ledas av Thomas Pehrsson, i dag CFO, som tar över som tillförordnad vd. 

– Med tanke på hans djupa kunskaper om Cdon är vi glada över Thomas Pehrssons ansträngningar för att nå vårt lönsamhetsmål samtidigt som vi behåller fokus på våra nyckelmotorer och våra tidigare kommunicerade marknadsandelsmål, säger Josephine Salenstedt, ordförande för Cdon, samtidigt som hon tackar Peter Kjellberg för hans arbete. 

Arbetet på att hitta en permanent vd-lösning för Cdon inleds omgående. Peter Kjellberg kommer att stå till styrelsens förfogande under sin övergångsperiod. 

LÄS OCKSÅ: Uppdatering pågår – Peter Kjellberg om rivstarten på Cdon: ”Vi har fantastiska möjligheter” 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev