Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Care of Carl värvar ny vd från Ellos Group – han ska ta bolaget ut i Europa

Publicerad: 8 juni 2021, 13:40

Care of Carl har gjort klart med ny vd. E-handlaren värvar Ellos Groups marknadschef Mathias Ekström. ”Kommer passa perfekt i teamet”, säger styrelseordförande Fabian Månsson.


Ämnen i artikeln:

ModeCare of Carl

Läs mer: Care of Carl laddar för en större internationell expansion: ”Provar en annan strategi”

Det var i oktober som grundaren Henning Källqvist meddelade att han tar ett kliv tillbaka, lämnar vd-posten och fokuserar på att vara ägare och styrelseledamot. 

Nu har Care of Carl gjort klart med hans efterträdare. Det blir Mathias Ekström, i dag marknadschef inom Ellos Group.

– Vi är mycket glada över att Mathias tar över rollen som vd för Care of Carl. Han kommer med sin gedigna marknadsförings- och e-handelserfarenhet bidra till vår fortsatta utveckling inom vår redan mycket starka och framgångsrika marknadsposition, tillväxt och expansion. Vi är också övertygade om att Mathias med sin drivkraft och personlighet kommer passa perfekt i teamet och den starka entreprenörskulturen, säger Fabian Månsson i en kommentar.

Mathias Ekström har arbetat inom Ellos Group i över nio år och har i rollen som marknadschef bidragit till Ellos transformation från postorderfirma till e-handelsbolag.

Nu ser han fram emot nya utmaningar.

– Jag ser mycket fram emot att bidra till Care of Carls fortsatta expansion och tillväxt, tillsammans med det dedikerade teamet. Min ambition är att vi tillsammans ska utveckla och förfina Care of Carls kundupplevelse och utbud, för att göra det möjligt för ännu fler kunder att uppleva vårt samlade urval av premium- och lyxprodukter för stilmedvetna män. Jag tror att Care of Carl har stor potential att ytterligare befästa sin starka nordiska marknadsposition och samtidigt expandera till ytterligare marknader över hela Europa, säger han.

Tanken är att han ska tillträda så fort som möjligt.

Henning Källqvist förblir den näst största aktieägaren till sin skapelse och kommer också att ingå i Care of Carls styrelse.

– Jag är oerhört stolt över vad vi har skapat och uppnått med Care of Carl under de senaste tio åren. Nu är det dags för Mathias att ta över som min efterträdare och jag är övertygad om att han kommer att passa väldigt bra i teamet och kulturen i företaget. Jag ser fram emot att fortsätta bidra till utvecklingen av Care of Carl genom min nya roll i styrelsen, säger han.

Läs mer: Nu inleds jakten på Care of Carls nya vd: ”Ska ta oss till nästa nivå”

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

ModeCare of Carl

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev