måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Ayad Al-Saffar vill ha kortare beslutsvägar – byter ut hela Åhléns ledning

Publicerad: 24 augusti 2022, 06:58

”Åhléns är en drömaffär för mig” säger Ayad Al-Saffar. Foto: Pressbild

Ayad Al-Saffar är fast besluten att vända Åhléns förlust till svarta siffror. När han nu kliver in som vd får hela ledningsgruppen lämna. ”Jag vill bygga ett helt nytt eget lag och ledningsteam” säger Ayad Al-Saffar.

Ämnen i artikeln:

ÅhlénsUr & Penn

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Weronica Nilsson, Agneta Larsson, Sema Söderhäll, Ebba Kilman, Charlotte Wessman och Sabina Lerne tvingas alla lämna Åhléns i samband med att Ayad Al-Saffar tar över som ägare och vd.  

– Det är en ledningsgrupp med stor kompetens, engagemang och hjärta för Åhléns som lämnar företaget och jag vill tacka dem för det fantastiska jobb som de har gjort, säger Ayad Al-Saffar i ett pressmeddelande. 

Köpet av Åhléns blev känt i slutet av juni och godkändes av Konkurrensverket i slutet av juli. Affären blev helt klar den 15 augusti. 

LÄS OCKSÅ: Experterna om Åhléns-affären: ”En ägare med osentimental inställning” 

– Nu när jag tar över som vd vill jag bygga ett helt nytt eget lag och ledningsteam och samtidigt förenkla organisationen och förkorta beslutsvägarna. Arbetet med det är i full gång och och jag ser fram emot att presentera den nya ledningen framöver, säger Ayad Al-Saffar.

Under 2021 minskade Åhléns förlusten från -331 miljoner kronor till -152 miljoner kronor, visar siffror från dåvarande ägare Axel Johson. 

– Jag har länge sneglat på det anrika varumärket och nu har en stor dröm gått i uppfyllelse. Dock har resan bara börjat och jag vill med mina nya kollegors hjälp fortsätta göra Åhléns till den självklara mötesplatsen och jag kommer inte heller ge mig förrän vi vänt bolaget till svarta siffror, säger Ayad Al-Saffar. 

Den ledningsgrupp som nu får lämna företaget är ett relativt nyrekryterat team. Ekonomichef Sabina Lerne kom till Åhléns i maj. Agneta Larsson, ansvarig för HR-arbete, kom till Åhléns i januari. Logistikchef Selma Söderhäll började på Åhléns i september 2021. Marknadschef Charlotte Wessman började i mars 2021. COO Ebba Kilman kom till Åhléns i augusti 2021. Kommunikationschef Weronica Nilsson har jobbat ett flertal år på Åhléns. 

LÄS OCKSÅ: Åhléns nya ägare om storaffären – och ambitionerna framåt: ”Jag vill öppna fler varuhus” 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev