lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Ann Carlsson lämnar Apoteket – för att ta över Systembolaget

Publicerad: 1 juni 2021, 06:41

Ann Carlsson lämnar Apoteket efter elva år, för att bli vd för ett annat statligt bolag. Hon ska efterträda Magdalena Gerger som vd för Systembolaget.

Ämnen i artikeln:

ApoteketSystembolagetApotekDagligvaror

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Hägglund om jakten på ny vd till Systembolaget: ”Kan ha bakgrund i detaljhandeln”

– Jag är mycket glad över att få välkomna Ann Carlsson som vd för Systembolaget. Under rekryteringsprocessen har vi sökt efter en chef och ledare som både behärskar de affärsmässiga utmaningarna och har förståelse för den speciella samhällsfunktion som Systembolaget har. Jag är säker på att Ann Carlsson är rätt person fortsätta utveckla Systembolaget i framtiden, säger Göran Hägglund, styrelseordförande för Systembolaget.

Hon tillträder sitt nya uppdrag 22 januari 2022.

– Jag är stolt över mitt kommande uppdrag som vd på Systembolaget. Systembolaget är inte ett bolag som andra. Genom god service, kunskap och omtanke har Systembolaget vunnit svenska folkets förtroende. Kundkrav och beteenden förändras och inom ramen för Systembolagets ansvarsfulla roll vill jag vara med och utveckla kunderbjudandet ytterligare. Inte minst tror jag att framtiden kommer att kräva extra ansträngningar inom områden som hemleverans och hållbarhet. För min personliga del är jag glad över att få arbeta vidare med folkhälsofrågor som är en angelägenhet både i mitt uppdrag på Apoteket AB och det kommande på Systembolaget, säger Ann Carlsson själv i en kommentar.

Ann Carlsson har varit vd för Apoteket sedan 2010. Innan dess hade hon flera ledande roller inom Ica.

– Apoteket har gjort en mycket framgångsrik resa under Anns ledning. Vi vill rikta ett varmt tack till Ann för hennes insatser för Apoteket under en tid av stor omställning, till dagens väsentliga roll med visionen att hjälpa människor till ett liv i hälsa. Vi kan bara gratulera Systembolaget till att få en mycket skicklig ledare som framtida vd, säger Ingrid Bonde, styrelseordförande för Apoteket. Processen med att hitta hennes efterträdare inleds direkt.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev