lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Ägaren ser behov av ett annat ledarskap – Granngården byter vd

Publicerad: 11 augusti 2022, 06:24

Olof Fransson slutar som vd för Granngården.

Olof Fransson slutar som landschef och vd för Granngården. Ägaren ser behov av ett annat ledarskap framåt.

Ämnen i artikeln:

Granngården

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Granngården ägs sedan sex år tillbaka av norska Fellekjøpet Agri. Bolaget har vuxit under den nya ägarens leding och omsatte i fjol 2,6 miljarder kronor. Resultatet före skatt landade på 149 miljoner kronor. 

Sedan 2018 har Olof Fransson varit vd och landschef för Granngården. Nu är styrelsen och han överens om att han ska sluta, skriver de i ett pressmeddelande. 

Bakgrunden är att bolaget nu går in i en ny och krävande fas där marknaden konsolideras och hårdnar ytterligare. Dessutom ska Granngården byta affärssystem, vilket enligt ägaren kommer att kräva ett nytt och annorlunda fokus av organisationen och dess ledning. 

– Med den fas Granngården nu går in i är det en naturlig tid för mig att lämna ledningen för bolaget till nya krafter. Jag är stolt över vad vi har åstadkommit under dessa år, Det finns en bra grund för ytterligare tillväxt, säger Olof Fransson själv i en kommentar. 

Trond Fidje, som är direktör för detaljhandel i norden inom Felleskjøpet Agri samt styrelseordförande för Granngården, kommer att leda verksamheten tillfälligt. Rekryteringen av en ny landschef och vd inleds omgående. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev