Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

98-årige köpcentrumkungen trappar ned – men inte helt: ”Vara på kontoret ett par dagar i veckan”

Publicerad: 2 maj 2022, 05:21

Olav Thon slutar som koncernchef – men fortsätter som arbetande styrelseordförande.

Foto: Ketil Blom Haugstulen

Snart 99 år gammal. Då väljer den norske köpcentrumkungen Olav Thon att kliva av som koncernchef. ”Det är väl först och främst i grunden att jag inte är så rask i benen som jag var förut”, säger han i en kommentar till VG.


DN


Olav Thon Gruppen äger och förvaltar 84 köpcentrum i Norge samt tio i Sverige. Koncernchef är Olav Thon själv, som snart fyller 99 år. 

Nu väljer han att kliva av, rapporterar Bohusläningen som citerar norska VG. 

– Det är väl först och främst i grunden att jag inte är så rask i benen som jag var förut, men huvudet fungerar alldeles utmärkt, säger han till tidningen samtidigt som han konstaterar att det kanske är på tiden att yngre krafter tar över. 

Ny koncernchef blir Olav Thons mångårige medarbetare Kjetil Nilsen. 98-åringen lämnar emellertid inte skeppet helt utan fortsätter arbetande styrelseordförande. 

– Som styrelseordförande är jag glad över att formen är god och att vägen mellan dem och mig alltid är öppen. Jag tycker att det är roligt att följa utvecklingen i Olav Thon-koncernen. Skulle jag tippa kommer jag att vara på kontoret ett par dagar i veckan, säger han till VG. 

Olav Thon har lett koncernen som bär hans namn sedan 1942 och suttit i styrelsen med än 70 år. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev