Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekonstruktion

Tingsrätten ger Caliroots grönt ljus – får fortsätta rekonstruktionen

Publicerad: 12 maj 2020, 08:22

Streetwear-aktören Caliroots får grönt ljus för fortsatt rekonstruktion. Samtidigt finns det intresse för att köpa verksamheten – om skulderna bantas ned, skriver Breakit.


Ämnen i artikeln:

KläderCorona

Läs mer: Rekonstruktion för streetwearbolaget – som inte kan betala sina skulder

Det var i mitten på april som Caliroots ansökte om rekonstruktion då bolaget, liksom många andra, hade drabbats hårt av coronakrisen.

Bland annat har Caliroots, som säljer sneakers och streetwear på nätet och i fysisk butik, haft problem med utländska leveranser och minskad försäljning internationellt.

Skulderna uppgick då till cirka 150 miljoner kronor, men ägarna, däribland Christina Stenbeck genom bolaget Camshaft, hade ingen lust att skjuta till mer kapital.

I torsdags förlängdes rekonstruktionstiden med tre månader.

– Det är vår ambition att vi ska kunna rädda bolaget genom en rekonstruktion och att göra de förändringar som krävs för att någon ska gå in med nytt kapital, sade rekonstruktören Mikael Kubu vid Ackordcentralen till Breakit i förra veckan.

Samtidigt har det framkommit att det finns intresse från flera håll för att köpa verksamheten, på villkoret att skulderna bantas ned.

– Rekonstruktionen fortgår, dels den operativa rekonstruktionen, men också arbetat med att få in nya ägare”, säger Mikael Kubu.

Market söker Caliroots vd Andreas Koschnike.

Helen Preutz

Reporter

helen.preutz@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

KläderCorona

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev