Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekonstruktion

Teknikmagasinets ägare illa ute – tingsrätten stoppar rekonstruktionen

Publicerad: 10 november 2020, 14:22

Foto: Kristoffer Olsson

Nytt bakslag för Teknikmagasinets ägare. Tingsrätten i Kalmar sätter stopp för koncernens rekonstruktion efter krav från flera fordringsägare.

Ämnen i artikeln:

HemelektronikTeknikmagasinet

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Skatteverket vill stoppa rekonstruktionen av Teknikmagasinets ägare

Kalmar Tingsrätt avbryter Ambience Groups (tidigare Ambia Group) rekonstruktion. Det skriver Breakit.

Detta efter att flera fordringsägare begärt att så ska ske då de inte tror att koncernen kommer att klara av att betala sina skulder, även om de skulle bli lägre under rekonstruktionen.

”Flera fordringsägare, nämligen Aros, Skatteverket och Trention AB, har begärt att rekonstruktionen ska upphöra. De har bland annat anfört att syftet med rekonstruktionen inte kan antas bli uppnått”, står att läsa i tingsrättens beslut rapporterar sajten.

Enligt Ambience Group skulle ett beslut om att rekonstruktionen avslutas i förväg innebära att 500 jobb i koncernen hotas.

”Bolaget anser att en i förtid avbruten rekonstruktion på ett mycket påtagligt sätt ökar risken för att bolaget och dess dotterbolag inte får möjligheten att vidta de åtgärder som behövs för att fortsatt drift i dess respektive verksamheter ska vara möjligt”, skriver vd Marcus Andersson i ett yttrande.

Rekonstruktören har inte kunnat lämna några konkreta uppgifter om hur ett eventuellt ackord skulle finansieras, hur omsättningen ser ut för Ambience Group ser ut och hur verksamheten ska kunna bli lönsam igen, står att läsa i domen enligt Breakit.

Ambience Group kan överklaga tingsrättens beslut till Göta Hovrätt.

Läs mer: Så påverkas Teknikmagasinet av nya ägarens ekonomiska kris

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev