Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekonstruktion

Stockmann säljer sitt klassiska varuhus i Helsingfors – men stannar kvar som hyresgäst

Publicerad: 21 mars 2022, 10:40

Stockmanns klassiska varuhus i centrala Helsingfors.

Foto: Lars Welin

Stockmann har sålt sitt klassiska varuhus i centrala Helsingfors. I stället kommer bolaget att bedriva verksamheten som hyresgäst. ”Ikoniskt”, säger vd Jari Latvanen om läget.


Ämnen i artikeln:

Stockmann

Finska Stockmann, som bland annat äger Lindex, har sålt den fastighet där bolagets klassiska varuhus i centrala Helsingfors ligger. 

Den finska varuhusjätten har kämpat med ekonomin de senaste åren och genomgick bland annat vad man i Finland kallar företagssaneringsprogram. Som ett led i det sker den här affären. 

Köpare är pensionsföretaget Keva och värdet för affären uppgår till 400 miljoner euro, där 392 miljoner betala direkt och resten betraktas som hyra de närmaste åren. 

För även om Stockmann säjer fastigheten drivs varuhusverksamheten vidare i den. Ett hyresavtal kommer att tecknas med den nya ägaren. 

– Vi är nöjda över att ha hittat en stabil och pålitlig inhemsk ägare för fastigheten. Varuhuset i Helsingfors centrum är ikoniskt och har ett ypperligt läge, vilket bidrog till försäljningen av fastigheten, säger Jari Latvanen i en kommentar. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Stockmann

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev