Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekonstruktion

RNB-bolagen vill tillbaka till normalläge – redo att göra upp om skulderna

Publicerad: 21 september 2020, 10:12

RNB-ägda Polarn o Pyret, Brothers och Department and Stores ser slutet på sina respektive rekonstruktioner. Bolagen är redo att göra upp med fordringsägarna om ackordet.


Ämnen i artikeln:

ModeBrothersPolarn O. PyretRNBDepartments and Stores

Polarn o Pyret, Brothers och Department and Stores har i dag begärt att Stockholms tingsrätt sätter ett datum för ackordsförhandlingar för respektive bolag.

1 juli presenterades förslag till ackord för alla tre bolagen vilket går ut på att de oprioriterade fordringsägarna erhåller ett belopp om 10 000 kronor samt 25 procent på överskjutande belopp, det vill säga en nedskrivning med 75 procent.

Ägaren RNB skriver i ett pressmeddelande att bolagen, med betryggande marginal, erhållit tillräckligt med fullmakter för att kunna anta att det blir ett ja till ackordet.

Det var i slutet av mars som bolagen försattes i rekonstruktion. Nuvarande rekonstruktionsperiod löper ut 23 september. De har därför valt att ansöka om ytterligare en förlängning på tre månader. Detta då ett ackord inte kommer hinna antas och vinna laga kraft innan onsdag.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev