Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekonstruktion

Rizzo behöver mer tid för att komma på fötter – vill förlänga rekonstruktionen

Publicerad: 22 september 2021, 14:05

Rekonstruktionen drar ut på tiden även denna gång. Nu vädjar Rizzo om ytterligare tid för att lösa sina problem. För närvarande pågår diskussioner med finansiärer som bolaget hoppas mynna ut i ett avtal inom kort.


Ämnen i artikeln:

Rizzo

Det var den 23 mars i år som den problemtyngda sko- och acessoarkedjan Rizzo ansökte om företagsrekonstruktion. Detta var den andra på kort tid – kedjan hade nämligen bara ett halvår tidigare avslutat en tidigare företagsrekonstruktion.

I en intervju med Market i mars hade vd Lars Fins stora förhoppningar om att den nya rekonstruktionen skulle gå snabbt.
– Vi har en förhoppning om att vi ska kunna klara av att ta oss igenom den snabbare än den första som tog cirka elva månader.

Nu ser det tveksamt ut att hans förhoppningar besannas. När de första åtta månaderna löpt ut utan att bolaget lyckats återställa kapitalet beviljades Rizzo i somras ytterligare tre månaders tidsfrist att komma på fötter. 

Idag ansökte alltså kedjan om ytterligare tre månaders förlängning av rekonstruktionsperioden.

Under rekonstruktionen har Rizzo kämpat för att få debit och kredit att gå ihop och skapa lönsamhet. En del i arbetet har varit att ställa om accessoarkedjan Accents butiker till Rizzobutiker.

Man har även försökt att haka på secondhand-trenden  genom att lansera ett secondhandkoncept i samtliga Rizzobutiker.

Vidare har man omförhandlat avtalet med leverantören för e-handelsplattformen och inlett ett samarbete med Zalando för att nå fler kunder och öka försäljningen.

Sedan rekonstruktionen inleddes har Rizzo försökt att stärka sin likviditet genom lån och  externt kapital.  För närvarande pågår diskussioner med finansiärer som bolaget hoppas mynna ut i ett avtal inom kort.

Samtidigt säger sig bolaget ha noterat att kunderna börjat komma tillbaka. De lättade restriktionerna har även lett till en ökad efterfrågan på resväskor.

Arbetet med att ta fram ett ackordserbjudande till borgenärerna pågår och förväntas presenteras under de kommande tre månaderna.

Helen Preutz

Reporter

helen.preutz@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Rizzo

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev