Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekonstruktion

Polarn och Pyrets norska verksamhet försätts också i rekonstruktion

Publicerad: 1 juni 2020, 10:44

Foto: Andreas Fransholm

Polarn o Pyrets norska verksamhet går samma väg som den svenska. En rekonstruktion har inletts. ”Ett sätt att säkra framtiden”, säger Åse Tosterud, internationell retailchef.


Ämnen i artikeln:

KläderPolarn O. Pyret

Läs mer: Här stänger Polarn o Pyret – när kedjan kapar olönsam verksamhet

23 mars meddelade RNB att dotterbolagen, däribland Polarn o Pyret, försätts i rekonstruktion.

Nu går Polarn o Pyrets norska verksamhet samma väg till mötes, rapporterar Dagens Handel som hänvisar till norska Tekstilforum.

–Jag tror verkligen på styrkan hos varumärket, på vår långsiktiga relevans på marknaden. Den ökade e-handeln visar att våra kunder tror detsamma. En rekonstruktion är ett sätt att säkra framtiden för Polarn o Pyret i Norge, säger Åsa Torsterud till tidningen.

Kombinationen minskad försäljning i fysiska butiker, höga hyror, en historisk svag norsk krona och en rabattdriven marknad ligger bakom beslutet att försätta verksamheten i rekonstruktion.

Försäljningen i Polarn o Pyrets butiker minskade betydligt i mars och april. Samtidigt ökar den online, enligt Tekstilforum.

Åtgärder har redan vidtagits för att möta krisen. Personal har sagts upp, marknadsföringsbudgeten har minskats och hyresavtal har omförhandlats.

Nu ska samtliga hyresavtal ses över. Några beslut om butiksstängningar finns inte, det beror på hur förhandlingarna med fastighetsägarna fortlöper.

– Vi har en fantastisk personal i Norge. Jag hoppas och tror att vi ska hitta bra lösningar så att vi kan fortsätta att erbjuda kvalitetskläder i så många butiker som möjligt, säger Åse Tosterud.

Market har varit i kontakt med Johan Munck, tillförordnad vd för Polarn o Pyret, men han avböjer att kommentera utvecklingen för kedjan just nu då ägaren RNB är i en tyst period.

Läs mer: Så ska RNB ta sig ur krisen – i dag träffar bolagen sina fordringsägare i rätten

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

KläderPolarn O. Pyret

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev