Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekonstruktion

Polarn o Pyret och Brothers överlevde krisen: ”Går stärkta ur detta”

Publicerad: 16 oktober 2020, 12:44

Fordringsägarna sa ja till ackordet. Därmed kan Polarn o Pyret, Brothers och Department & Stores snart återgå till normalläge. ”Det har varit en intensiv period för alla inblandade, med många tuffa beslut”, säger Kristian Lustin, vd för ägaren RNB.


Läs mer: RNB-bolagen vill tillbaka till normalläge – redo att göra upp om skulderna

Den 23 mars försattes RNB dotterbolagen Polarn o Pyret, Brohters och Department & Stores i rekonstruktion.

I dag fastställdes ackordet av Stockholms tingsrätt. Så fort beslutet vunnit laga kraft kan rekonstruktionen avslutas, troligen sker det 6 november.

– Det har varit en intensiv period för alla inblandade, med många tuffa beslut. Därför känns det bra att allas hårda arbete nu bär frukt. Det är väldigt positivt att alla inblandade lyckats att komma fram till en gemensam lösning så att bolagen har en mycket starkare finansiell position framgent, säger Kristian Lustin till Market.

Hur skulle du säga att bolagen mår i dag? 
– Mycket bättre. Bolagen var i ett kritisk läge under våren och sommaren, men med en genomgången rekonstruktion kommer bolagen att ha möjligheten att fullfölja sina respektive strategier.

Det har varit en tuff process.

– Den största utmaningen har varit att samla de inblandade och skapa samsyn kring att en framgångsrik rekonstruktion är i allas intresse. Det har varit tufft för alla inblandade och därför väldigt positivt att vi ser ut att ta de här rekonstruktionerna i mål.

Vad ska göra Brothers, Polarn o Pyret och Department and Stores till vinnare i framtiden?
– Generellt kan man säga att det är tre bolag som var och ett går stärkta ur detta. De har alla väldigt skarpa strategier som passar bra in på den förändrade marknaden. Jag känner mig övertygad om att de kommer att förvalta detta väl och har stor tillförsikt inför framtiden.

Läs mer: RNB har slut på pengar – dotterbolagen försätts i rekonstruktion

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev