tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekonstruktion

Odd Molly har tagit sig ur krisen – nu avslutas rekonstruktionen

Publicerad: 12 juni 2023, 06:18

Foto: Daniel Norman

Odd Molly är klar med sin rekonstruktion. ”Det har varit tuffa men nödvändiga beslut”, säger Andreas Andrén, tillförordnad vd för ägaren MBRS Group.

Ämnen i artikeln:

Odd MollyDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Kartläggning: Börsbolagens svettiga år – nästan alla marginaler försämrades: ”Befäster bilden av nedgången”

Det var i oktober i fjol som MBRS Group ansökte om rekonstruktion för sitt dotterbolag Odd Molly. Den har senare förlängts vid två tillfällen.

15 maj fastställde Stockholms tingsrätt den rekonstruktionsplan med de skuldnedskrivningar som Odd Molly erbjudit sina fordringsägare.

I fredags vann beslutet laga kraft vilket också innebär att Odd Molly inte längre befinner sig i rekonstruktion.

LÄS OCKSÅ: Vi har kartlagt 714 bolag: Här är siffrorna som visar verkligheten bakom konkursvågen

I ett pressmeddelande skriver MBRS Group att syftet med rekonstruktionen av att skapa långsiktigt hållbara finansiella förutsättningar för att trygga verksamheten, vilket nu gjorts.

– Bolaget har genomgått en stor förändring där kostnadskostymen har minskats drastiskt, det har varit tuffa men nödvändiga beslut för att säkerställa att bolaget kan fortsätta sin verksamhet, säger Andreas Andrén och fortsätter:

– Den senaste rapportens svagt positiva rörelseresultat är ett tecken på att vi är på god väg framåt, det i kombination med pågående varumärkesarbete gör att vi ser fram emot att fortsätta driva märket framåt och visa våra kunder kommande kollektioner.

LÄS OCKSÅ: Konkurser, chefsavhopp och kaos – de ska rädda spillrorna av MBRS: ”Är försiktig med att kalla folk för klantarslen”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev