torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekonstruktion

Nya vändningen kring Ellos – tidigare ägaren kan göra comeback när den nya hamnat i trubbel

Publicerad: 23 februari 2022, 08:55

Nordic Capital kan åter bli huvudägare till Ellos Group.

Foto: Daniel Norman

Ellos Groups belgiska moderbolag har hamnat i obestånd. Nu har en process inletts vilket kan leda till att den tidigare ägare, Nordic Capital, åter blir huvudägare.

Ämnen i artikeln:

Ellos

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I förra veckan kunder Market berätta att FNG Nordics belgiska moderbolag FNG Finance Belgium BV hamnat i obestånd och att en involvensförfarande inletts. 

FNG Nordic är i sin tur ägarbolag till Ellos Gorup. 

Nordic Capital, tidigare ägare till Elllos Group, är den största fordringsägaren till det belgiska moderbolaget. 

De har nu inlett en process för att bli huvudägare igen och genom det skapa bästa möjliga förutsättningar för verksamheten. 

Nordic Capital var ägare till Ellos Group fram till 2019 då verksamheten såldes till belgiska FNG BV. Nordic Capital är sedan dess minoritetsägare i det belgiska moderbolaget och har även legat i tvist med dem då de ansett att villkoren i köpeavtalet inte uppfyllts. 

Ellos Group forsätter i dagsläget sin verksamhet som vanligt då den inte anses påverkas av FNG Finance Belgium BV insolvensförfarande. 

Ändringar i villkor för FNH Nordics obligationslån möjliggör att befintlig finansiering behålls och öppnar samtidigt för ett ägarbyte. Ett sådant måste emellertid godkännas av berörda myndigheter.  

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev