lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekonstruktion

Nu stänger butiken – efter att kedjan satts i rekonstruktion: ”Håller inte”

Publicerad: 5 maj 2023, 09:34

OBS! Genrebild som inte föreställer den aktuella butiken.

Foto: Getty

Det pågår en stor rea på Kaserntorget i Göteborg och allt ska säljas ut. Anledningen är att babykedjan ska slå igen en av sina tre butiker i staden, rapporterar Göteborgs-Posten.

Ämnen i artikeln:

BabyworldDetaljhandeln

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Här är nästa aktör på babymarknaden som tvingas till rekonstruktion

I mitten av mars inleddes snabbväxaren Babyworlds rekonstruktion, detta bara dagar efter att Peter Bondelid blivit vd för kedjan.

– Den omedelbara orsaken till rekonstruktionen är en likviditetssvacka, orsakat av minskat barnafödande, dämpad efterfrågan, tuffare ekonomi för barnfamiljer och kraftigt höjda hyror. När alla i branschen drabbas får vi också en väldigt skarp priskonkurrens, sa han då.

Nu rapporterar Göteborgs-Posten om att en av Babyworlds tre butiker i Göteborg ska stänga. Det rör sig om den butik som är placerad på Kaserntorget.

– Vi har två andra stora butiker i Göteborg och vi har bedömt att Kaserntorget är den butik som storleksmässigt och layoutmässigt inte riktigt håller, säger Peter Bondelid till tidningen.

Han vågar däremot ändå inte lova att de andra två butikerna i staden blir kvar.

– Vi ser över hela vårt butiksnät nu, så jag vill vänta lite med att kommentera det tills vi har helheten klar, säger han.

Peter Bondelid ska leda Babyworld genom rekonstruktionen, men för att komma ut starkare på andra sidan är han medveten om att uppoffringar kommer att behöva göras, även på personalsidan.

– Vi jobbar stenhårt med att vända varenda sten, men vi har ganska goda förhoppningar om att det ska falla ut väl. Hela Göteborg är ett turordningsområde, så vissa kommer att flyttas till andra butiker men sedan kommer det också finnas vissa som vi tyvärr kommer att behöva förklara som övertaliga, uppger han för GP.

LÄS OCKSÅ: Snabbväxaren tvingas till rekonstruktion: ”Vi ska komma starkare ur det här”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev