lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekonstruktion

Krisdrabbade Rizzo Group begär ackordsförhandling – får mer tid på sig

Publicerad: 29 december 2021, 10:09

Rizzo Group lämnar in begäran om ackordsförhandling och hoppas nu få sina skulder avskrivna. Samtidigt beviljas bolaget förlängd rekonstruktionstid.

Ämnen i artikeln:

Rizzo GroupRizzo

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Sko- och accessoarbolaget Rizzo Group, med kedjor som Accent, Morris och Rizzo, har sedan den 23 april i år befunnit sig i en företagsrekonstruktion. I september gav tingsrätten grönt ljus åt en förlängning av rekonstruktionsperioden till och med den 23 december.

Och i början av december skickades ett ackordsförslag ut till bolagets oprioriterade fodringsägare. Enligt förslaget erbjuds de betalning av fordringsbelopp upp till 2 000 kronor samt 25 procent av det överskjutande beloppet. 

Nu lämnar Rizzo Group in en begäran om ackordsförhandling till Stockholms tingsrätt, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Borgenärssammanträdet kommer att äga rum den 24 januari 2022.

Samtidigt har man begärt förlängd rekonstruktionstid ytterligare en gång – vilket man också får. Tingsrätten har gett bolaget ytterligare tre månader på sig, till den 21 mars 2022. 

För att tingsrätten ska kunna pröva bolagets begäran om ackordsförhandling krävs att mer än två femtedelar av de upptagna borgenärerna har förklarat sig anse ackordet antagbart. 

Rizzo Group bedömer att så är fallet. 

Ackord innebär att gäldenären, i det här fallet Rizzo Group, bara behöver betala en viss del av sina skulder eller få vänta med att betala skulderna, allt med syfte att undvika konkurs.

Om förslaget vinner laga kraft är rekonstruktionen i juridisk mening avslutad. 

Den 6 december publicerades bolagets resultat för det brutna räkenskapsåret 2020/2021 som avslutades i augusti. Nettoomsättningen uppgick till 433,4 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 630,4 miljoner kronor året innan.

Rörelseresultat låg på minus 89,1 miljoner kronor, mot minus 124,8 miljoner kronor föregående år. 

I samband med ansökan offentliggörs även bolagets balansräkning per den 30 november i år. Den visar bland annat på att bolagets tillgångar nästintill halverats jämfört med bokslutet i augusti 2020. Då uppgick de till 434,8 miljoner kronor, nu är siffran 255,2 miljoner kronor. 

LÄS MER: Nu avgörs Rizzos öde – bolaget skickar ut ackordsförslag 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev