torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekonstruktion

Klarade sig undan konkurs – nu vill Venue Retail ha mer tid för att komma på fötter

Publicerad: 18 maj 2020, 10:24

Foto: Vendela Kjerner

Venue Retail Group vill ha längre tid på sig att jobba med den pågående rekonstruktionen av företaget. Det framgår efter en ansökan om förlängd rekonstruktionstid hos Stockholms tingsrätt.

Ämnen i artikeln:

Venue Retail GroupAccessoarerSkor

Läs mer: Stadium-grundaren lämnar krisbolaget – halva styrelsen hoppar av

Venue Retail Group arbetar med en företagsrekonstruktion av bolaget. Innevarande rekonstruktionsperiod löper till 20 maj, men bolaget har nu lämnat in en ansökan till Stockholms tingsrätt om att få mer tid på sig. Ansökan till tingsrätten gäller en förlängning om tre månader.

Bolaget meddelar i ett pressmeddelande att man under rekonstruktionens genomförande vidtagit flera omfattande åtgärder för att lösa de ekonomiska problemen i syfte att uppnå lönsamhet. Det handlar om att huvudkontoret flyttat till mindre och billigare lokaler, hyresförhandlingar som genomförts med flertalet fastighetsägare för hyresrabatter och hyressänkningar, uppsägningar av personal på både huvudkontor och i butiker, och effektiviseringar av butiksdriften genom färre schemalagda timmar och minskat öppethållande.

Dessutom har bolaget stängt sex butiker under rekonstruktionstiden, vilket gör att det i dag finns 55 Accentbutiker i Sverige. Inga ytterligare stängningar är nu aktuella, enligt bolaget.

Bolaget meddelar också att man under rekonstruktionstiden jobbat och fortsätter att jobba med onlineaffären och att stärka omnikanalarbetet. Viljan är att tydligare knyta samman fysisk butik och onlinehandel.

Bolaget berättar i sin ansökan om förlängd rekonstruktion också att man i lokala testbutiker rullat ut förändringar i sortimentet, uppfräschning och lokala marknadsföringsgrepp, vilket gett bra effekter på försäljningen. Beskedet är att receptet nu ska rullas ut i flera butiker.

Bolagets plan är också att förändra sortimentsmixen och ha större fokus på de egna varumärkena, Don Donna, Rizzo, Handskmakar´n och A-TO-B. Enligt bolaget ska det här öka bruttointäkterna.

– Den kortsiktiga likviditeten bedöms säkrad genom statliga stödpaket i samband med coronavirusets intåg, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget har tillsammans med rekonstruktören inlett förberedande arbete inför upprättande av en planerad ansökan om offentligt ackord.

Venue Retail Group har tidigare meddelat att planen är genomföra en nyemission i sommar. Nyemissionen ska tillföra bolaget minst 40 miljoner kronor, enligt planen.

Beskedet är sedan tidigare att Venue Retail Groups vd Jonas Ottosson lämnar sin post den 1 juni. Ny vd ska rekryteras.

Läs mer: Krisbolaget såg ljusglimtar innan coronakrisen däckade verksamheten

Marie Hillblom

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev