Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekonstruktion

Här är en av butikerna som Twilfit offrar: ”Det är inte bara fel på hyra, det är fel på läget”

Publicerad: 21 januari 2020, 06:56

Foto: Daniel Norman

Butiken i gallerian Kringlan i Södertälje är en av dem som Twilfit offrar för att komma på fötter igen. ”Ett av de lägen där vi bedömer att vi inte kommer att få lönsamhet”, säger vd Otto Drakenberg.


Ämnen i artikeln:

KläderTwilfit

Läs mer: Kriskedjans vd kliver av – han tar över rodret: ”Jag ser ljust på framtiden”

Twilfit har ekonomiska problem och befinner sig i rekonstruktion sedan i oktober.

– Vår affärsmodell, månad för månad, år för år, levererar förlust och olönsamhet. Vi gick in i rekonstruktionen i oktober. Vi har nyligen fått den förlängd i tre månader. Det är ett par saker som måste göras annorlunda annars kommer vi att snabbt vara tillbaka i samma situation, säger Otto Drakenberg till Länstidningen Södertälje.

Bland annat ser kedjan över sitt butiksnät.

– Vi har 57 butiker. De måste vara lönsamma. Vi har hållit på och tittat på dem och förhandlat med hyresvärdar under hösten. Vi håller fortfarande på med många. Södertälje är ett av de lägen där vi bedömer att vi inte kommer att få lönsamhet. Det är inte bara fel på hyran, det är fel på butiksläget. Och vi får inte till rätt kundunderlag. Då har vi bestämt oss för att lägga ner i stället för att bara nöja oss med kanske lite lägre hyra. Det räcker inte i det här läget, säger Otto Drakenberg.

I en intervju med Market berättade han nyligen att kedjan räknar med att behöva stänga färre butiker än vad den först räknat med.

– I flera andra butiker, utan att nämna några namn, som vi trodde att vi skulle komma att lägga ner i oktober, har vi fått sådana förändringar i antingen hyra eller att vi har fått en annan placering i köpcentrumet, så där kommer vi att behålla långt fler än vi trodde, säger Otto Drakenberg till Länstidningen Södertälje.

Men att fler butiker än den i Södertälje kommer att stänga sticker han inte under stol med.

Läs mer: Så ska Otto Drakenberg vända Twilfit: ”Alle man till pumparna”

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

KläderTwilfit

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev