Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekonstruktion

Göteborgsklassikern överlevde krisen – nu avslutas rekonstruktionen

Publicerad: 26 november 2020, 08:34

Fordringsägarna har sagt ja till ackordsförslaget. Därmed kan klassiska Holmens Herr, med två butiker i Göteborg, kliva ur den rekonstruktion bolaget befunnit sig i sedan i april.


Ämnen i artikeln:

Mode

Läs mer: Klassiska herrekiperingen ser ljuset i tunneln: ”Bortkastat år”

I måndags godkändes ackordsförslaget vid Göteborgs tingsrätt. Det innebär att den företagsrekonstruktion som Holmens Herr befunnit sig i sedan i april kan avsluta.

– Rekonstruktionen har genomförts under en tid med mycket svåra omständigheter till följd av coronapandemin, vilket påverkat branschen kraftigt. Tack vare det lyckade utfallet får nu Holmens Herr åter möjlighet att tillsammans med våra kunder, leverantörer och medarbetare skapa Sveriges mest välsorterade herrklädesbutik, säger vd Niklas Gertler i en kommentar.

Han riktar ett tack till fordringsägarna. Nästintill alla slöt upp bakom ackordsförslaget.

– Vi ser fram emot att fortsätta utveckla samarbetet framöver. Jag vill även tacka alla medarbetare som slutit upp bakom företagsrekonstruktionen från första dagen. Utan deras tålamod och engagemang hade detta inte varit möjligt.

Rekonstruktören Erik Wendel, vid advokatbyrån Eriksson & Bengtsson, säger i en kommentar att han inte tvivlat på att Holmens Herr skulle ta sig ur den här krisen.

– Det är alltid tillfredsställande när ett bolag, som i grunden har en god affärsidé, kan avsluta sin företagsrekonstruktion med ett fastställt ackord.

Läs mer: Göteborgs klassiska herrekipering ansöker om rekonstruktion

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Mode

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev