Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekonstruktion

Foppa lånar ut pengar till krisbolaget – som ansöker om förlängd rekonstruktion

Publicerad: 22 juni 2021, 13:05

Rizzo Group lånar pengar av Achelio Capitol AG som Peter Forsberg och hans fru står bakom.

Peter ”Foppa” Forsberg ska bidra till att få Rizzo Group på fötter. Den tidigare hockeystjärnan och och hans fru kliver in i kedjan av finansiärer som ska rädda verksamheten genom att teckna ett låneavtal med bolaget.


Ämnen i artikeln:

Rizzo Group

LÄS MER: Krisande Rizzo Group säkrar kapital för att fortsätta investera 

Krisande Rizzo Group fyller på med ytterligare kapital. Bolaget har tecknat ett låneavtal på cirka 12,2 miljoner kronor med Achelio Capitol AG. 

Bakom bolaget står ingen mindre än Peter ”Foppa” Forsberg och hans fru Nicole Nordin. 

Lånet förfaller till betalning den 30 september 2021 och löper med en årlig ränta om tre procent. Tanken är att pengarna ska användas för att finansiera den fortlöpande verksamheten genom att stärka balansräkningen och tillgodose det kortsiktiga likviditetsbehovet. 

Rizzo Group har enligt avtalet ensidig rätt att under lånetiden påkalla kvittning av det genom att Archelio Capital tecknar sig för nyemitterade aktier. 

Pandemin har slagit hårt mot Rizzo Groups verksamhet. Bolaget är sedan 23 april satt i rekonstruktion, i dag har en ansökan om att förlänga den skickats in till Stockholms tingsrätt. 

I ett pressmeddelande skriver Rizzo Group att bolaget den senaste perioden sett en kraftig förbättring och ökning av kundtrafik och försäljning. 

På torsdag hålls en kontrollstämma för att följa upp den kontrollbalansräkning som upprättats. Detta att efter att det egna kapitalet understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet. Stämman ska besluta om det finns förutsättningar för fortsatt drift eller om bolaget ska begäras i konkurs. Styrelsens förslag är fortsatt drift. 

LÄS MER: Krisbolagets försäljning sjönk med över 40 procent: ”En ständig kamp” 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Rizzo Group

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev