Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekonstruktion

Coronasmittan har däckat Intersport – som tvingas ansöka om rekonstruktion

Publicerad: 14 april 2020, 08:54

Coronakrisen har gjort att Intersports kostnader blivit för höga och nu har bolaget fått betalningssvårigheter. En ansökan om företagsrekonstruktion har lämnats in till Göteborgs tingsrätt.


Ämnen i artikeln:

Sport och fritidIntersport

– Detta är en extraordinär åtgärd som vi nu tvingas till och jag beklagar att fordringsägare kan komma att drabbas, men vi gör det här för att rädda jobb och för att verksamheten ska överleva på lång sikt, säger vd Marcus Wibergh i en kommentar.

I dag har Intersport lämnat in en ansöka om företagsrekonstruktion till Göteborgs tingsrätt.

Coronakrisen har lett till att bolaget har fått betalningssvårigheter. Genom den är åtgärden vill det köpa sig tid för att reda ut problemen.

Rekonstruktionen omfattar såväl Intersport som Löplabbet.

– Just nu ser vi en stor potential i att i snabb takt utveckla vår e-handel som ökar varje vecka. Genom att genomföra denna rekonstruktion kan vi säkerställa att vi tar oss igenom koronakrisen men också anpassar vår verksamhet till större andel e-handel och att vi kan stå starkt rustade för framtiden, säger Marcus Wibergh.

Till rekonstruktörer har Nils Åberg och Linda Schenholm på advokatfirman Carler utsetts.

– I grunden har Intersport en lönsam affärsverksamhet, en stabil kundbas och ett attraktivt erbjudande. Min bedömning är att bolaget har goda förutsättningar att klara den här rekonstruktionen, säger Nils Åberg.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Sport och fritidIntersport

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev