Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekonstruktion

Babyshop försätts i rekonstruktion: ”Geopolitiska effekter”

Publicerad: 26 oktober 2022, 09:09

Arkivbild.

Nätmodehandlaren Babyshop har försatts i rekonstruktion på egen begäran. Oförmågan att resa externt kapital nämns som en bakrund till beslutet.

Ämnen i artikeln:

ModeE-handel

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Babyshop, som säljer barnmode på nätet, har ansökt om att försättas i rekonstruktion, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Orsaken härleds till omvärldsfaktorer som transportkostnader, prisökningar, svårigheter med att resa kapital – men också ”geopolitiska effekter”.

LÄS OCKSÅ: Kartläggning: Indiska är inte ensamma – här är modehandlarna som blöder mest 

– Att vi hamnat här är naturligtvis i sig beklagligt och i det korta perspektivet kommer mitt fokus därför ligga på att stilla den naturliga oro som ett sådant här besked framkallar hos medarbetare och leverantörer, säger vd Karin Mineur i pressmeddelandet. 

Stockholms tingsrätt har godkänt rekonstruktionsansökan, skriver man, och det är enligt vd:n ett tecken på att tingsrätten ”hyser en grundläggande tro på affären”.

Ackordskrediten som bolaget ansökt om uppgår till 282 miljoner kronor. Bland de större borgenärerna finns leverantörer och banker.

LÄS OCKSÅ: Nu hjälper vi varandra: Retailprofilernas 82 bästa tips för att klara krisen 

– Vi har under en tid jobbat med två parallella spår där en lyckad finansieringsrunda naturligtvis hade varit en roligare nyhet att kommunicera, säger styrelseordförande Petter Sundberg.

Vd Karin Mineru fyller i:

– Det är ingen hemlighet att det ändrade klimatet när det gäller tillgängligt kapital slagit hårt mot många e-handlare, däribland alltså oss. Men ser man till den underliggande affären finns en sund kärna i Babyshop.se som vi i och med rekonstruktionsbeslutet nu hoppas kunna få arbetsro att utveckla.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev