Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Trio tar plats i nätapotekets styrelse: ”Spännande fas där nya krav ställs på skalbarhet”

Publicerad: 6 oktober 2022, 06:44

Marina Davarinou, Eivor Andersson och Emma Stjernlöf blir en del av Apohems styrelse.

Foto: Pressbilder

Apohem fortsätter att växa kraftig. Nu plockar nätapoteket in ytterligare kompetens i styrelsen inför den fortsatta tillväxtresan.

Ämnen i artikeln:

Apohem

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Apohem har haft en tillväxt på 76 procent under det första halvåret, det skriver nätapoteket i ett pressmeddelande. 

Inför den fortsätta tillväxtresan förstärker bolaget styrelsen med ytterligare kompetens. 

Eivor Andersson blir ny styrelseordförande. Hon har ett förflutet som vd för Ving och koncernchef för TUI Nordic. Tidigare har hon varit styrelseordförande i Skistar och sitter i dag i Svenska Spel, First Camp och Mekos styrelser. 

– Apohems tillväxtresa är imponerande och bolaget går nu in i en spännande fas där nya krav ställs på skalbarhet, processer och organisation. Jag ser fram emot att arbeta med styrelse och vd och bidra med mina erfarenheter av bolagsbyggande, säger Eivor Andersson.

Marina Davarinou, operativ chef för Jollyroom, tar plats i styrelsen. Hon har ett förflutet som marknadsdirektör för Netonnet och vd för Ellos. 

– Apohem är ett väldigt spännande bolag som har lyckats utmana apoteksbranschen med en fantastisk tillväxt. Jag är imponerad över organisationens drivkraft och engagemang och jag ser fram emot att bli en del av Apohems styrelse och stötta bolaget och organisationen, säger hon.

Även Rönisch vd Emma Stjernlöf tar plats i styrelsen. Tidigare har hon varit varumärkesdirektör för Adidas och nordisk kommunikationschef för Google. 

– Det behövs differentiering i apoteksbranschen och Apohem är på en varumärkesresa som sticker ut och tar för sig. Jag brinner för starka varumärken och ser fram emot att få bidra i arbetet med att sätta Apohem på kartan, kommenterar hon styrelseuppdraget. 

Sedan tidigare Jonas Hedman, ansvarig för investeringen hos ägaren Novas, samt Carl Stenbeck, strategi- och affärsutvecklingsdirektör hos ägaren Axfood, i styrelsen. 

– Apohem fortsätter att växa snabbt och fortsätter att investera i bland annat teknik, logistik, varumärkeskännedom och organisation. Jag ser fram emot att arbeta med Eivor, Emma och Marina, säger vd Gustav Hasselgren om förstärkningarna. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev