fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Tidigare sossetoppen kliver rakt in i Handels presidie: ”Kompletterar oss väl”

Publicerad: 10 november 2022, 06:25

Martin Nygen, förste vice ordförande för Handels, Linda Palmetzhofer, ordförande, och Annlie Karlsson, nyvald andre vice ordförande. Foto: Pressbild

Elisabeth Brandt Ygeman har fått jobb hos LO. Då plockas den tidigare socialdemokratiska toppolitikern Annelie Karlsson in som andre vice ordförande för Handels.

Ämnen i artikeln:

Handels

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Anneli Karlsson är ny andre vice ordförande för Handelsanställdas förbund. Valet skedde vid ett förbundsråd i kväll. 

– Jag är glad och stolt över att kunna välkomna Annelie Karlsson tillbaka till Handels som andre vice ordförande. Hon tillträder posten med en lång erfarenhet från politiken och med viktig kompetens som kompletterar mig och vice ordförande Martin Nyberg på ett alldeles utmärkt vis. Det känns otroligt bra att vi nu är en fulltalig förbundsledning igen, säger ordförande Linda Palmetzhofer i en kommentar. 

Annelie Karlsson har suttit i riksdagen för Socialdemokraterna i tolv år och bland annat varit gruppledare för partiet där. 

Hon har också en bakgrund som ombudsman för Handel avdelning i Kristianstad, där hon kommer ifrån. 

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka på Handels och spännande att gå in i en ny roll. Jag hoppas att bli ett bidragande kugghjul i förbundets grymma maskineri. Facklig politisk samverkan ligger mig mycket varmt om hjärtat. Som gruppledare i riksdagen kunde jag jobba aktivt med det. Nu får jag möjlighet att fortsätta jobba med det, men från ett annat perspektiv. Det är en ny roll, men det känns ändå som att komma hem, säger Annelie Karlsson själv i en kommentar. 

Fyllnadsvalet sker på grund av att Elisabeth Brandt Ygeman, tidigare förste vice ordförande, fått ett nytt jobb hos LO och därmed lämnat Handelsanställdas förbund. 

Andre vice ordförande Martin Nyberg efterträder henne och Annelie Karlsson blir i sin tur hans efterträdare. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev