måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Tidigare politikern får konkurrensfrågorna på sitt bord

Publicerad: 29 augusti 2023, 11:48

Henrik Ekekund blir chef för Svensk Handels näringspolitiska enhet.

Foto: Pressbild

Henrik Ekelund blir chef för Svensk Handels näringspolitiska enhet. ”Behovet av reformer som stärker konkurrenskraften för svenska handlare är stort”, säger han i en kommentar.

Ämnen i artikeln:

LedarskapDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Henrik Ekelund blir chef för Svensk Handels näringspolitiska enhet. Sedan 1 april 2023 har han varit tillförordnad på posten.

– Jag är väldigt glad över förtroendet och ser fram emot att få fortsätta arbeta för att skapa de bästa villkoren för handelns företag. Handeln är en av näringslivets stora jobbskapare och en viktig motor i ekonomin. Att handelns företag går och mår bra är viktigt för hela samhället, säger Henrik Ekelund i en kommentar.

Han har varit anställd av Svensk Handel sedan 2018. Innan dess arbetade han politiskt inom moderaterna, både som tjänsteman och förtroendevald.

– Henriks mix av kompetenser gör att han passar perfekt för rollen. Han känner handelsbranschen väl och vet vilka politiska frågor som är viktiga för våra medlemsföretag. Han har gedigen erfarenhet från såväl politik som påverkansarbete, vilket kommer att vara en stor tillgång i Svensk Handels fortsatta arbete, säger Martin Kits, chef för avdelningen näringspolitik och opinionsbildning där enheten ingår.

Konkurrensfrågor, kompetensförsörjning och handelns roll i framtidens stad är några av de frågor som Henrik Ekelund och hans team ansvarar för att driva.

– Handelns företag befinner sig i en ekonomiskt utmanande tid och vi ser samtidigt hur den utländska konkurrensen intensifieras för var dag som går. Behovet av reformer som stärker konkurrenskraften för svenska handlare är stort, säger Henrik Ekelund.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev