lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Tidigare landslagsspelaren kliver in hos snabbväxaren: ”Känslan av att överraska positivt”

Publicerad: 11 maj 2023, 11:55

Julia Ekholm i den svenska landslagströjan.

Foto: Privat

Med 42 landskamper i bagaget ska Julia Ekholm nu ta sig an rollen som marknadsansvarig på det snabbväxande hudvårdsbolaget. ”Hon är en råtalang.”

Ämnen i artikeln:

Detaljhandeln

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Håkan Olofsson: Sluta deppa – här är elva saker du slipper göra i lågkonjunktur

Veganska hudvårdsbolaget Moss & Noor stärker upp genom att anställa den tidigare landslagsspelaren som marknadsansvarig.

Julia Ekholm har gjort 42 landskamper för det svenska landslaget och var även med och tog EM-guld i Israel med det svenska F19-laget 2015.

– Det känns otroligt roligt och spännande att få vara med på den här resan. Moss & Noor är ett varumärke som har stor potential och jag är superladdad att få sätta tänderna i det. Något som motiverar mig lite extra är just det läget företaget är i just nu. Jag har alltid tyckt om känslan av att överraska positivt och att vara lite av en ”underdog”. Det är en position som jag gillar starkt och även ser som en fördel framåt, säger hon om den nya tjänsten.

Hon har även hunnit med att spela fotboll för University of Central Florida i USA samt representerat båda rivalerna AIK och Hammarby i Damallsvenskan.

– Jag tar med mig många lärdomar från min karriär som elitidrottare in i rollen. Det ska också bli väldigt roligt att få jobba i team med Tom, en annan tidigare elitidrottare. Jag är helt säker på att vi med våra liknande bakgrunder inom elitidrott är redo att ta oss an de utmaningarna som väntar, kommenterar Julia Ekholm.

Senast kommer hon från rollen som digital strateg på byrån The Generation. Där har hon arbetat med samarbetspartners som Nocco, Vitamin Well, Svenska Spel och Handelsbanken.

– Varumärket ligger helt i linje med det jag verkligen brinner för på ett personligt plan, funktionell hudvård i kombination med träning. Dessutom, att produkterna är utvecklade utifrån en dermatologisk utgångspunkt med funktionella och genomtänkta ingredienser är något som är otroligt viktigt då konsumenterna idag har blivit allt mer medvetna av vad man faktiskt köper.

Moss & Noor är grundat av Tom Flumé, som även är vd för bolaget. Så här säger han om värvningen av den nya marknadsansvariga.

– Julia Ekholm är en råtalang. En väldigt målmedveten och arbetsvillig person med högt ställda karriärmål. Hennes bakgrund från elitidrott är ett stort plus i kanten, hon vet att framgång inte kommer gratis utan kräver hårt arbete. Det känns superkul att knyta till oss Julia, som jag är övertygad om kommer bli en succé.

Tom Flumé och Julia Ekholm

Foto: Pressbild

LÄS OCKSÅ: Klart: Åhléns nya ledningsgrupp på plats – här är namnen

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev