Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Synsam knyter till sig den pensionerade skridskostjärnan: ”Utmanar konventioner”

Publicerad: 13 maj 2022, 07:30

Nils van der Poel tillsammans med Synsam Groups vd Håkan Lundstedt.

Foto: Pressbild

Synsam Group inleder ett samarbeta med färska OS-guldmedaljören Nils van der Poel. Han kliver in som affärsutvecklare med fokus på att ta fram nya sportglasögon. Satsningen är kopplad till bolagets nya innovationscenter på Frösön i Östersund som invigs i augusti.


Ämnen i artikeln:

Synsam

– Nils är en vinnarskalle som utmanar konventioner. Det matchar mycket väl hur vi på Synsam gillar att utmana och ständigt göra saker bättre, i syfte att hjälpa våra kunder att se bra och att se bra ut. Jag är väldigt glad att knyta Nils till teamet på Frösön och tillsammans bredda vårt sportglassegment samt utveckla synkomforten inom all sorts sport och rörelse, säger vd Håkan Lundstedt i en kommentar. 

Nils van der Poel har de senaste åren vunnit guldmedaljer i VM och OS. Efter OS i Peking tidigare i år meddelade 26-åringen att han lägger skridskorna på hyllan. 

Nu har alltså Synsam Group knutit honom till sig. 

I augusti invigs ett innovationscenter på Frösön, kopplat till den fabrik som bolaget bygger där när delar av produktionen flyttas hem från Asien. 

Där vill Synsam Group bland annat arbeta med att bredda utbudet av sportglasögon. Tanken är alltså att Nils van der Poel ska vara med och utveckla fler modeller. 

– Vi idrottsutövare vet att djävulen sitter i detaljerna. Att se allt och att bära glasögon som möjliggör det är avgörande för ett vinnande slutresultat. Jag ser mycket fram emot att bli en del av Synsams produktutveckling och att höja kvalitén ytterligare på de sportglasögon som finns på marknaden. Det känns riktigt kul att få göra det just med Synsam, deras ansvarstagande, i och med hemtagning av produktionen till Östersund, tycker jag är väldigt inspirerande, säger Nils van der Poel själv i en kommentar. 

Samarbetet mellan honom och Synsam inleds nu i maj. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Synsam

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev