måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Snabb lösning för Nellly – återvändare tar över som vd efter Lukes: ”Rätt bakgrund”

Publicerad: 22 juni 2022, 12:31

Ludvig Anderberg blir vd för Nelly.

Ludvig Anderberg återvänder till Nelly i augusti som efterträdare för Kristina Lukes. Närmast kommer han från jobbet som vd för Mat.se.

Ämnen i artikeln:

Nelly

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Förra veckan kom beskedet att Nellys byter vd. Kristina Lukes lämnade med omedelbar verkan. Redan nu har e-handlaren gjort klart med hennes efterträdare. Ludvig Anderberg tar över 22 augusti. 

– Jag välkomnar Ludvig Anderberg tillbaka till Nelly Group. Han har rätt bakgrund och erfarenheter för att driva Nellys omställningsresa mot lönsamhet, säger styrelseordförande Mathias Pedersen i en kommentar. 

Närmast kommer Ludvig Anderberg från Mat.se där han varit vd. I slutet av 2021 kom beskedet att Axfood sålt verksamheten till Mathem och i maj meddelades det att varumärket avvecklas. 

Nelly är inte nytt för honom. 2015 till 2018 hade han flera ledande roller inom bolaget, bland annat ekonomichef och tillförordnad vd. 

Ludvig Anderberg har också arbetat som operativ chef för Revolution Race. 

– Det ska bli spännande att åter igen få arbeta med Nelly som är ett av Nordens starkaste varumärken för mode på nätet för unga kvinnor. Bolaget har tagit flera viktiga steg som förnyad logistik och samling av alla medarbetare i Borås. Nu ska vi arbeta vidare med varumärket och effektivisera processerna, säger han i en kommentar. 

Helena Karlinder-Östlundh, som sedan förra veckan är tillförordnad vd för Nelly, fortsätter i rollen fram tills dess att Ludvig Anderberg tillträder. 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev