måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Sista pusselbiten på plats – hyllad ledare blir marknadsdirektör för nya apoteksjätten

Publicerad: 15 september 2022, 06:48

Tobias Karlsson blir marknadsdirektör när Apoteksgruppen och Kronans Apotek blir ett.

Den nya apotekskedjan som bildas genom en sammanslagning av Kronans Apotek och Apoteksgruppen har hittat sista pusselbiten. Tobias Karlsson, med erfarenhet från bland annat Ica, blir marknadsdirektör.

Ämnen i artikeln:

Kronans ApotekApoteksgruppenIca

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Den sammanslagning av apotekskedjorna Kronans Apotek och Apoteksgruppen som aktiveras i början av oktober har nu tillsatt den sista ledningspositionen.

Market rapporterade i början av förra veckan att ledningsgruppen var på plats, men att positionen som marknadsdirektör fortfarande var vakant.

Nu står det klart att Tobias Karlsson tillsätts i rollen.

– Jag är väldigt glad över att Tobias Karlsson ansluter till denna spännande resa. Hans erfarenhet av att bygga starka varumärken samt ledaregenskaper kommer att göra skillnad för det nya bolaget.” säger Erik Sjögren, vd för den tilltänkta apotekskedjan, i en kommentar.

Tobias Karlsson har tidigare erfarenhet från bland annat Max hamburgerrestauranger och Ica. Som marknadsdirektör för Max har han varit en viktig kugge i att profilera kedjan som ett grönt varumärke.

Han har dessutom tre år i följd, 2017, -18 och -19, blivit utsedd till årets marknadschef inom snabbmat av tidningen Resumé.

– Jag ser fram emot att lära mig en ny bransch med sina speciella förutsättningar. Det gemensamma bolaget med Kronans Apotek och Apoteksgruppen kommer att bli en stor spelare på apoteksmarknaden och det ska bli spännande att ta sig an den varumärkesresan, träffa alla kolleger och sätt i gång, säger Tobias Karlsson i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev