Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Rugvista plockar teknikchef från Cdon: ”Ovärderlig erfarenhet av att bygga plattformar”

Publicerad: 20 september 2021, 11:16

Peter Rosenfors, ny teknikchef för Rugvista.

Rugvista har rekryterat förre Cdon-chefen Peter Rosenfors för att vara med och leda mattföretagets tekniska resa. ”Företaget har en ljus framtid framför sig”, säger han.


Peter Rosenfors lämnade rollen som IT-direktör för marknadsplatsen Cdon i somras. Vad han skulle göra i stället var då inte känt.

Nu står det klart att han blir teknikchef på Rugvista Group med sin första arbetsdag i dag. 

– Vi är glada över att Peter valt att gå med i Rugvista-teamet, inte minst med tanke på den ovärderliga erfarenheten och ledarskapet som han har i form av att skala upp och utveckla e-handelsplattformar, vilket kommer att bli avgörande för vår framtida tillväxt, säger, Ludvig Friberger, IT-direktör på Rugvista.

Inom Cdon ansvarade Peter Rosenfors för tekniken bakom plattformen samt den tekniska strategin och arkitekturen. Han har även arbetat på bolag som Axis Communications, Palette Software, Fordonsdata Nordic och EDP Consult sedan han tog sin civilingenjörsexamen vid Lunds universitet.

– Företaget har en ljus framtid framför sig och jag ser fram emot att arbeta för att ta plattformen och affären till nästa steg, säger Peter Rosenfors.

 

Helen Preutz

Reporter

helen.preutz@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev