lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Rockaden – apotekskedjan värvar från konkurrenten när toppchefen går vidare

Publicerad: 14 september 2022, 08:16

Anna Bergstedt ersätter Annelie Söderberg som marknads- och kommunikationschef för Lloyds Apotek. Hon å sin sida har värvats till Kungsängen.

Anneli Söderberg, marknads- och kommunikationschef för Lloyds Apotek, går till Kungsängen. Hennes efterträdare hämtar apotekskedjan från konkurrenten.


Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Kungsängen har rekryterat Annelie Söderberg till rollen som marknads- och kommunikationschef. 

Hon kommer närmast från motsvarande roll hos Lloyds apotek. 

– En viktig kugge i att expandera och skapa grund för våra ambitiösa tillväxtmål är att vi bygger en stark organisation med nyckelexpertis från olika områden. Vi välkomnar nu Annelie Söderberg och ser framemot att ta del av hennes gedigna erfarenhet. Hennes insikter, erfarenhet och expertis från tidigare uppdrag passar mycket bra till den resa vi påbörjat, säger vd Marcus von Greyerz i en kommentar. 

Annelie Söderberg är ny marknads- och kommunikationschef för Kungsängen. Foto: Pressbild

Anneli Söderberg börjar hos Kungsängen 23 september. 

– Kungsängen är redan i dag ett starkt varumärke, med stort kundfokus och en hållbar värdekedja. Genom dessa grundförutsättningar, ser jag stor potential att ytterligare förstärka varumärket, skapa ökad preferens och nå nya målgrupper, säger hon i en kommentar. 

Lloyds Apotek har redan gjort klart med hennes efterträdare. 7 november börjar Anna Bergstedt som marknads- och kommunikationschef. Närmast kommer hon från Apoteksgruppen där hon varit marknads-, kommunikations- och e-handelsdirektör sedan 2019. 

– Anna har under sin tid på Apoteksgruppen satt det varumärket på kartan och har lyckats göra en stor förflyttning för varumärket på kort tid. Hon har med sig kunskap och erfarenheter från det och även från tidigare roller som kommer hjälpa oss att ta stora kliv framåt, kommenterar vd Stig Tornell värvningen. 

Anna Bergstedt blir ny marknads- och kommunikationschef för Lloyds Apotek. Foto: Pressbild

7 november börjar Anna Bergstedt hos Lloyds Apotek, som under hösten kommer att byta namn till Doz Apotek. 

– Jag gillar utmaningar och tycker varumärkesresor, att få bygga och vara med och påverka är oerhört roligt så jag ser verkligen fram emot att få vara med på resan med Doz Apotek. Med min erfarenhet inom just varumärkesbyggande, positioneringsarbete och att driva affären genom marknadsföring kommer jag att bidra till att ytterligare stärka Doz Apotek med ett starkt kommersiellt fokus, säger hon. 

Apotekgsgruppen kommer i början av oktober att slås ihop med Kronans Apotek. Inför det har en ny ledningsgrupp för det gemensamma bolaget presenterats.  

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev