fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Retailveteranen ska kränga frukt – här är Fredrik Johansons nya vd-jobb

Publicerad: 1 september 2021, 10:12

Ulrika Garbrant, vd Sjöson och Fredrik Johanson, vd för Aroma.

Fredrik Johanson, välkänd detaljhandelsprofil från bland annat Intersport, Coop Sverige och ÖoB, blir ny vd för Aroma frukt och grönt. Målet är att utveckla bolaget till ”en drivande, innovativ partner inom dagligvaruhandel och restaurang”.

Ämnen i artikeln:

ÖoBIntersportWoody BygghandelCoop

SB

Susan Berzelius

redaktionen@market.se


Fredrik Johanson har en lång karriär i ledande positioner bakom sig. Bland annat har han jobbat för Coop Sverige, ÖoB, Woody Bygghandel, Intersport och JC. Efter olika roller i koncernledning, som vd och kommersiell chef både i Sverige och internationellt ska han nu ta sig an ansvaret för att utveckla Göteborgsföretaget Aroma frukt och grönt. 

Ifjol gick företagsbyggaren Sjöson in som majoritetsägare i 25-årsjubilerande Aroma. ”Med Fredrik Johanson som vd intensifieras omställningen från välrenommerad frukt- och gröntgrossist till ett innovationsdrivet företag med fokus på att utveckla kundernas erbjudande och lönsamhet” skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Möjligheterna med Aroma är väldigt spännande. Aroma har en stolt historik, ett fint varumärke och är ett välskött företag. Med Sjöson i ryggen har vi en utmärkt grund att bli ett innovativt företag med en given plats i framtidens handel, säger Fredrik Johanson.

– Vi ska bli ännu bättre på att utveckla såväl våra kunder och samarbetspartners som vår egen affär. Jag ser fram emot att bidra med min kunskap och mina erfarenheter när det gäller att kommersiellt utveckla bolag och affärer.

– Vi är oerhört stolta över att ha lyckats attrahera Fredrik Johanson som vd. Nu har vi den kund- och marknadsorienterade ledare som kan ta Aroma in i en ny era, säger Ulrika Garbrant, vd för Sjöson Mat och dryck.

Fredrik Johanson tillträdde sin tjänst den 10 augusti och tar över vd-rollen efter Hans Bågenholm som varit vd de senaste 15 åren.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev