torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Retailprofilen blir ordförande för mediehusens leveranssatsning: ”Styrkebesked”

Publicerad: 13 september 2022, 06:03

Gustaf Öhrn är i dag tillförordnad vd för BHG Group. Tidigare har han lett Åhléns och Stadium. Foto: Pressbild

Gustaf Öhrn är just nu tillförordnad vd för BHG Group. Nu blir han dessutom styrelseordförande leveransbolaget Early Bird.


Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


MTD KB har delat ut tidningar och tidskrifter till hushållen i närmare 30 år. På senare år har leveranssatsningen Early Bird tagit mer plats. 

Nu sker en bolagsförändring där Early Bird blir namnet för hela verksamheten. Samtidigt går Sveriges samtliga mediahus in som ägare tillsammans med distributionsbolaget Premo. Dessutom tillsätts Gustaf Öhrn som ordförande för bolaget. 

Han har tidigare varit vd för Stadium och Åhlén. I dag är han tillförordnad vd för BHG Group, där han tidigare var styrelseordförande. 

LÄS OCKSÅ: Öhrn tillbaka i hetluften tillfälligt – när BHG byter vd: ”Tiden är mogen för ett nytt ledarskap”

– Som detaljhandlare har smidiga och hållbara leveranser alltid legat mig varmt om hjärtat. Att få vara en del av denna utveckling tillsammans med Early Bird känns både roligt och lärorikt, säger han i en kommentar. 

Övriga styrelseledamöter hämtas från ägarna. 

– Det är ett styrkebesked att Gustaf Öhrn tar platsen som ordförande i vår nya styrelse. Hans breda erfarenheter från retail och fokus på kundens perspektiv är väldigt bra för vårt fokus när vi utvecklar distributionstjänster. Han blir ett perfekt bollplank för mig och en viktig pusselbit för Early Birds resa framåt, säger vd Pelle Lönn. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev