lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Prio ett för Kviks nya Sverigechef: ”Hittar vi rätt personer löser sig det mesta”

Publicerad: 12 december 2022, 10:37

Stefan Sandberg är ny Sverigechef för Kvik.

Danska kökskedjan Kvik värvar sin nya Sverigechef från Reitan. Stefan Sandbergs främsta uppgift blir att hitta nya franchisetagare för att kedjan ska kunna fortsätta växa.

Ämnen i artikeln:

Heminredning

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Stefan Sandberg är ny Sverigechef för Kvik. Han kommer närmast från Reitan Convenience där han varit regionchef både inom den svenska och den danska verksamheten. 

Kedjan har ökat sin omsättning i Sverige den senaste tiden, skriver Kvik i ett pressmeddelande, och ser stor potential att ta marknadsandelar i tuffare ekonomiska tider. 

– Vi ser att vi har ett skräddarsytt erbjudande för en marknad där konsumenterna nu letar efter prisvärda alternativ. Vi kan leverera på pris utan att kompromissa med hög servicenivå eftersom våra butiker drivs av lokala franchisetagare med egen verkstad i direkt anslutning till utställningen, säger Stefan Sandberg i en kommentar. 

En av hans viktigaste uppgifter är att hitta franchisetagare för att kunna öppna fler butiker. För honom är inte erfarenhet av att sälja kök det viktigaste. 

– Min långa erfarenhet från franchise är att allt handlar om människor. Hittar vi rätt personer löser sig det mesta annat. Vi är en stor, professionell organisation som i dag stöttar 180 butiker med allt från logistik och utbildning till marknadsföring och bokföring så det vi letar efter är människor med tydligt driv och goda ledaregenskaper, resten vet vi att man kan man lära sig, säger Stefan Sandberg. 

Kvik öppnade så sent om i oktober en butik i Karlstad. I vår öppnar kedjan sin nordligaste butik hittills genom en etablering i Sundsvall. 

Linköping, Örebro, Norrköping, Umeå och Örebro är orter där kedjan vill hitta franchisetagare för att kunna expandera. 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev