Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Presschefens nya uppdrag – tar över som kommunikationschef för branschorganisationen

Publicerad: 21 juni 2022, 13:59

Hans Tjernström Carraro får nytt uppdrag hos Svensk Handel.

Foto: Pressbild

Svensk Handels presschef får nytt uppdrag. Hans Tjernström Carraro blir ny kommunikationschef för organisationen. ”Handeln är en otroligt intressant bransch”, säger han.

Ämnen i artikeln:

Svensk Handel

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Hans Tjernström Carraro har jobbat inom Svensk Handel sedan 2010, senast som presschef. Nu har han utsetts till kommunikationschef för organisationen. 

– Det känns fantastiskt spännande att få ta sig an den här rollen. Handeln är en otroligt intressant bransch i ständig framåtrörelse. Svensk Handel ska vara en stark kraft i debatten och sätta handelns frågor på agenda, säger han i en kommentar. 

Vd Sofia Larsen gläds över att Hans Tjernström Carraro vill ta sig an ansvaret. Hon beskriver honom som en trygg lagspelare med gedigen kunskap om branschen kombinerat med en djup och bred kommunikativ kompetens. 

– Vi har haft en väldigt gedigen rekryteringsprocess med fantastiskt många kvalificerade kandidater. Det är verkligen ett fint kvitto till Svensk Handels attraktivitet som arbetsgivare. Men Hans Tjernström Carraro har stuckit ut med sitt engagemang, sitt kunnande och en stark vilja att driva förändringsarbete.

29 augusti tillträder han som kommunikationschef. Han efterträder då Martin Kits som varit tillförordnad sedan Katarina Kempe klev av efter drygt ett år på posten

– Handeln som bransch och därmed Svensk Handel som organisation befinner sig på en förändringsresa. Jag är otroligt taggat på att vara en del i arbetet med att kalibrera Svensk Handel så att vi maximerar nyttan för våra medlemmar både nu och i framtiden, fortsätter Hans Tjernström Carraro.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev