torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Outdoor-aktörens vd tackar för sig: ”Fokus framöver är inte på några nya operativa uppdrag”

Publicerad: 19 april 2023, 11:09

Outnorths vd Harald Ennen kliver av.

Foto: Pressbild

Harald Ennen slutar som vd för Outnorth till sommaren. ”Jag är stolt över de resultat vi har åstadkommit tillsammans”, säger han.

Ämnen i artikeln:

OutnorthLedarskapDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Unik lista: Outdoor-aktörerna som är hetast på Google – uppstickaren spöar jättarna

Harald Ennen har varit vd för Outnorth sedan sommaren 2018. Tidigare har han haft motsvarande uppdrag hos Netonnet.

Nu väljer han att ta ett kliv tillbaka.

– Fokus framöver är inte på några nya operativa uppdrag. Nu ser jag fram emot att spendera mer tid med min familj och utforska nya möjligheter i livet, säger han själv i en kommentar.

Till sommaren lämnar Harald Ennen bolaget.

– Jag har haft en väldigt bra tid på Outnorth. Det har varit en spännande och intensiv resa och jag är stolt över de resultat vi har åstadkommit tillsammans.

Styrelseordförande Cato Broberg, som också är chef för segmentet e-handel hos Outnorths ägare Egmont, hyllar den avgående vd:n.

– Haralds hängivenhet, framåtanda och ledarskap har varit en viktig del i att göra Outnorth till vad det är idag. Under hans ledning har verksamheten tagit stora kliv och stärkt sin position som kategoriexpert och marknadsledare inom outdoor.

Rekryteringen av en ny vd har inletts. Erlend Futsaeter, senior director för Egmonts e-handelsverksamhet, kommer att kliva in som tillförordnad vd under en övergångsperiod.

Harald Ennen är också koncernchef för för det Outnorths moderbolag Outnordic, som även det ägs av Egmont. Där ingår även norska Fjellsport och Skitt Fiske.

Fjellsports vd Eric Sandtrø tar över tillfälligt som koncernchef där efter Harald Ennen. Han sitter redan i ledningen för Outnordic. Fjellsports inköpschef Frode Carm ersätter i sin tur honom tillfälligt.

LÄS OCKSÅ: Lista bolag för bolag – så växer den stekheta outdoorhandeln: ”Otrolig injektion”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev